Δανειστική Βιβλιοθήκη

Η λειτουργία της δανειστικής βιβλιοθήκης ξεκίνησε και φέτος να λειτουργεί στο σχολείο μας αφού είναι αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος σπουδών αλλά και της κουλτούρας του Νηπιαγωγείου μας σε σχέση με την θέση του κατέχει το βιβλίο στις μαθησιακές μας επιδιώξεις.

Η δανειστική βιβλιοθήκη εμπλουτίστηκε με καινούρια βιβλία που επεξεργάζονται διάφορες θεματικές προκειμένου οι μαθητές μας να διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον τους, συζητήθηκαν με τα παιδιά οι κανόνες λειτουργίας της, διαβάσαμε το βιβλίο : <<Το λιοντάρι της βιβλιοθήκης>> το οποίο μας βοήθησε να συζητήσουμε για τους κανόνες και τοποθετήθηκαν σε καρτέλες για να τους θυμόμαστε, ο κάθε μαθητής απέκτησε την δική του κάρτα δανεισμού και φυσικά την ταυτότητα μέλους της δανειστικής βιβλιοθήκης.

Τοποθετήσαμε καρτελάκια με τα ονόματά μας στην υφασμάτινες τσάντες με το λογότυπο του Νηπιαγωγείου και ορίσαμε ότι την Παρασκευή είναι η μέρα δανεισμού βιβλίου. Τονίσαμε στα παιδιά ότι μπορούν με την βοήθεια των ενηλίκων να επεξεργαστούν την κάθε ιστορία με τον τρόπο που εκείνα επιθυμούν (ζωγραφίζοντας ότι τους άρεσε, κάνοντας μια κατασκευή με άχρηστα υλικά, φωτογραφίζοντας κάτι, κάνοντας ένα τραγούδι ή ότι άλλο ήθελαν..)

Διαβάσαμε το υπέροχο βιβλίο : <<Η βιβλιοθηκάριος της Βασόρας>>, ζωγραφίσαμε ότι μας έκανε εντύπωση και κατασκευάσαμε ένα σελιδοδείκτη για να μην χάνουμε την σελίδα που είχαμε σταματήσει..