Χειμερινές φιλαναγνωστικές διαδρομές

Τα βιβλία που επεξεργαστήκαμε σε σχέση με την θεματική ενότητα του Χειμώνα είναι

Ο Βάτραχος τον Χειμώνα

Ο ΒΑΤΡΑΧΟΣ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

Αφού διαβάσαμε το παραμύθι το αξιοποιήσαμε διδακτικά με διάφορες δραστηριότητες

Αναδιηγήθηκαν τα παιδιά την ιστορία βάζοντας τις εικόνες στην σωστή σωστή

Παίξαμε ψηφιακά παιχνίδια που  βρήκαμε στο διαδίκτυο και αφορούν το συγκεκριμένο βιβλίιο

Ερωτήσεις κατανόησης

Βρες το πρώτο γράμμα

Τέλος κατασκευάσαμε με μικτή τεχνική τον δικό μας αγαπημένο βάτραχο..

Διαβάσαμε το βιβλίο: <<Η Χιονονιφάδα>> του  Benji Davies

37776777 9630 4cff 8339 31f9f1aca237

και τα παιδιά θέλησαν να κατασκευάσουν ένα βιβλίο με μια δική τους χιονονιφάδα που θέλει να ζήσει την δική της περιπέτεια. Οι ιδέες έπεσαν βροχή και έτσι κάθε παιδί εικονογράφησε την δική του εικόνα με το πού θα ήθελε να πάει η χιονονιφάδα. Στο τέλος οι εικόνες μπήκαν στην σειρά και δημιουργήθηκε η δική μας ιστορία. Φτιάξαμε και ένα εξώφυλλο και ΕΤΟΙΜΟ το βιβλίιο μας.

Μπορείτε να το διαβάσετε πατώντας πάνω στον σύνδεσμο

681fc1c902581

https://www.storyjumper.com/book/read/182215631/681fc1c902581

 

Ουκρανικό παραμύθι: << Το μαγικό γάντι>>

Σήμερα έκανε την εμφάνισή του στην τάξη ένα μαύρο κουτί που έγραφε απ’ έξω το “Κουτί των παραμυθιών”

silent bool8

Τί να περιέχει άραγε αυτό το κουτί και τί είδους παραμύθι θέλει να μας διηγηθεί…

Ακουγότανε από μέσα διάφορες φωνές από ζωάκια που μάλωναν, γιατί άραγε? Αφού τα παιδιά είπαν τις σκέψεις τους ήταν η ώρα να δούμε τί πραγματικά συνέβαινε εκεί μέσα..

Το μαύρο κουτί άνοιξε και εμφανίστηκε ένα γάντι και κάτι κουκλίτσες -ζωάκια.

Ένας λύκος, ένα ποντίκι, ένα αγριογούρουνο, ένας λαγός,ένας βάτραχος, μια αρκούδα και μια αλεπού ήρθαν για να μας διηγηθούν την περιπέτειά τους.

Η ιστορία ξεκίνησε και όλοι ακούγαμε με προσοχή.

Στην συνέχεια παίξαμε διάφορα παιχνίδια με τους ήρωες ( φτιάξαμε πάζλ , παιχνίδια μνήμης, σειραθέτηση και αναδιήγησης της ιστορίας) και κατασκευάσαμε το δικό μας γάντι για να λέμε την ιστορία και στο σπίτι μας. Μιλήσαμε για την συνεργασία και τον τρόπο συμπεριφοράς των ζώων στο συγκεκριμένο παραμύθι  δίνοντας έμφαση στην ενσυναίσθηση που εμφάνισαν όλα τα ζωάκια προκειμένου να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν το κρύο όπως πρέπει να κάνουμε και εμείς με τους φίλους μας και τέλος  μιμηθήκαμε τα ζωάκια με θεατρικό παιχνίδι.

Η κατασκευή με την χαρτόκουτα και τις κούκλες-ζωάκια έδωσε την αφορμή στα παιδιά για αναδιήγηση και παιχνίδι και αποτελούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα αφορμή για παιχνίδι με τους συμμαθητές τους κατά την ώρα της ελεύθερης δραστηριότητας.

Ακούστε το  να το αφηγείται ένα νήπιο με τον δικό του τρόπο πατώντας στον σύνδεσμο

ade08ce5 6213 426f 9f47 f25e33a149fc

Οι ήρως της ιστορίας