Η τέχνη με την μουσική στήσανε μια γιορτή

εξωφυλλο γιορτής

Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς ετοιμαζόμαστε για την καλοκαιρινή γιορτή του Νηπιαγωγείου μας.

Ο τίτλος της γιορτής μας είναι <<Η τέχνη και η μουσική στήσανε μια γιορτή>>.

Φυσικά μπλέχτηκε η ζωγραφική τέχνη με μουσικές και τραγούδια , χορούς και ποιήματα και όλοι μαζί συνεργαστήκαμε, αναλάβαμε ρόλους, χωριστήκαμε σε ομάδες για να οργανώσουμε την τελική παράσταση.

Οι πίνακες που επεξεργαστήκαμε είχαν σαν θέμα το καλοκαίρι, και ήταν οχι μόνο έργα από Έλληνες δημιουργούς αλλά και ξένους όπως και ένα graffiti αποτυπωμένο σε τοίχο της πόλης Λουμπλιάνα της Σλοβενίας.

Αφού μελετήσαμε και αξιοποιήσαμε διδακτικά  τα έργα τέχνης τα  παιδιά  αποτύπωσαν με δικούς τους  τρόπους τους πίνακες αυτούς προκειμένου να γίνουν το σκηνικό της γιορτής .

Οι πίνακες που επεξεργαστήκαμε ήταν:

 

Η κάθε ομάδα ανέλαβε από έναν πίνακα, επενδύθηκε μουσικά με την κατάλληλη μουσική και την αντίστοιχη χορογραφία και φυσικά με τα ποιήματα των παιδιών.

Ετοιμάστηκαν οι προσκλήσεις και το πρόγραμμα της γιορτής μας

Πρόσκληση 1448353722 442690145360084 3151053802215256454 n

 

 

ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΟΡΤΗΣ

Αξιοποιήθηκε διδακτικά ο πίνακας << Το ψάθινο καπέλο>> του Νικηφόρου Λύτρα και τα παιδιά έγιναν το πρόσωπο του πίνακα και φωτογραφήθηκαν ώστε με μικτή τεχνική κολλάζ να γίνει το δικό τους έργο τέχνης αλλά και ο πίνακας <<Ύδρα>> του Κων/νου Παρθένη αποτυπώθηκε από τα παιδιά με την τεχνική της επέκτασης του έργου.

Τα έργα των παιδιών στόλισαν την αυλή μας την ημέρα της γιορτής και έγιναν μέρος του σκηνικού.