Τσίπι ο Ξεχωριστός

Η σχολική χρονιά πλησιάζει στο τέλος της και πολλά παιδιά αρχίζουν να σκέφτονται το “μεγάλο σχολείο”, το δημοτικό που θα τα υποδεχτεί του χρόνου. Στα πλαίσια, λοιπόν, του Προγράμματος Μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό διαβάσαμε το υπέροχο βιβλίο του Τάσου Βελβέ, “Τσίπι, ο ξεχωριστός”. Αγαπήσαμε το μικρό τερατάκι και χαρήκαμε ιδιαίτερα όταν ο κ. Βελβές αποδέχτηκε την πρόσκληση στο Νηπιαγωγείο μας.

Γνωρίσαμε από κοντά ένα συγγραφέα και εικονογράφο, υποβάλλαμε τις ερωτήσεις μας και λύσαμε όλες τις απορίες μας για τη συγγραφή και την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων.

4

Είχαμε την ευκαρία να δούμε τον Τσίπι μέσα από τα μάτια του δημιουργού του!

3

Αυτό που ίσως όμως απολαύσαμε περισσότερο από όλα ήταν το μάθημα ζωγραφικής. Ο κ. Βελβές είναι εκπαιδευτικός εικαστικών σε δημοτικά σχολεία για αρκετά χρόνια. Με την καθοδήγησή του καταφέραμε να ζωγραφίσουμε τον Τσίπι κι εμείς!

                 1               2

Ευχαριστήσαμε τον κ. Βελβέ για όλα όσα μοιράστηκε μαζί μας και του κάναμε δώρο τις δικές μας δημιουργίες.

Το ταξίδι όμως, δεν τελειώνει εδώ. Ο Τσίπι πήρε τη θέση του ανάμεσα στα αγαπημένα βιβλία της βιβλιοθήκης του Νηπιαγωγείου μας για να μας θυμίζει πως ο καθένας μας κρύβει μέσα του τη δική του ξεχωριστή δύναμη!

.jpg