Εμπνεόμενοι από την εποχή δημιουργούμε και μαθαίνουμε παίζοντας
Αγαπητοί γονείς ,
Σας υπενθυμίζουμε για τα ακόλουθα:
Η λειτουργία του «edupass.gov.gr» επεκτείνεται στις σχολικές μονάδες της δημόσιας πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής
Από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021 τίθεται σε λειτουργία για τις δημόσιες σχολικές μονάδες η πλατφόρμα edupass.gov.gr, η οποία αποτελεί ένα επιπλέον εργαλείο για την υγειονομική θωράκιση της δια ζώσης λειτουργίας των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών. Χάρη στο edupass.gov.gr o Διευθυντής της σχολικής μονάδας θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιβεβαιώνει ότι εντός της σχολικής μονάδας βρίσκονται μόνο πρόσωπα (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικοί/μέλη Ε.Ε.Π.-Ε.Β.Π., επισκέπτες), τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις φυσικής παρουσίας στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.
Επισημαίνεται ότι το self-test που πρέπει να δηλωθεί στις 28-29/10/2021 από τους γονείς/κηδεμόνες μαθητών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες θα δηλωθεί -για τελευταία φορά- στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.
Οι υπόχρεοι ή οι γονείς/κηδεμόνες τους εισέρχονται στην πλατφόρμα και δηλώνουν την πρόθεση φυσικής παρουσίας τους στους χώρους της σχολικής μονάδας, ζητώντας να αποστέλλεται στη θυρίδα της σχολικής μονάδας τους η κατάστασή τους.
Α) Σε περίπτωση που έχουν εμβολιασθεί ή που έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η δήλωση αυτή πρέπει να γίνει μία μόνο φορά και
Β) σε περίπτωση υποβολής σε διαγνωστικό (rapid/PCR) ή αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test), όσες φορές απαιτείται από το εκάστοτε ισχύον πλαίσιο, π.χ. για τους μαθητές που δεν έχουν εμβολιασθεί/νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου η αντίστοιχη δήλωση στο edupass.gov.gr πρέπει να υποβάλλεται δύο φορές την εβδομάδα.
Οι δράσεις μας για την εθνική επέτειο του ΌΧΙ περιλάμβαναν αφήγηση σχετικών ιστοριών όπως αυτή του Γίγαντα και του νάνου (Σαν παραμύθι ,της Γαλάτειας Σουρέλη) , παρακολούθηση σχετικών βίντεο στο διαδίκτυο, χειροτεχνίες, δημιουργία της δικής μας σημαίας, εκμάθηση τραγουδιών και ποιημάτων. Ολοκληρώθηκαν με την καθιερωμένη γιορτή μας. Χρόνια Πολλά!
Η ευρωπαϊκή εβδομάδα κώδικα λαμβάνει χώρα κάθε Οκτώβριο και συγκεκριμένα για τη φετινή χρονιά θα πραγματοποιηθεί 9-24 Οκτωβρίου. Κατά το διάστημα αυτό , πραγματοποιούνται δράσεις που προάγουν την υπολογιστική σκέψη και εξοικειώνουν τους μαθητές με την κωδικοποίηση. Το σχολείο μας συμμετέχει και φέτος με πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων, με πολύ ενθουσιασμό!!!