Υπηρεσίες για τους μαθητές

Υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου

 

Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο δίνει νέα διάσταση στην επικοινωνία και την συνεργασία των μαθητών. Επικοινωνήστε με τους συμμαθητές και τους δασκάλους σας. Οργανώστε τις προσωπικές σας πληροφορίες. Ανταλλάξτε απόψεις και συνεργαστείτε με άλλους μαθητές.

Οι υπηρεσίες για κάθε μαθητή είναι προσωπικές και τον συνοδεύουν όλα τα χρόνια που βρίσκεται στο σχολείο. Το όνομα χρήστη και ο αντίστοιχος κωδικός πρόσβασης σας δίνουν πρόσβαση σε κάθε υπηρεσία του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου για τους μαθητές.

Οι υπηρεσίες του ΠΣΔ είναι διαθέσιμες από παντού.
Είτε στο σχολικό εργαστήριο, είτε στο σπίτι σας, η πρόσβαση στις υπηρεσίες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου είναι εύκολη.

Δείτε τη σχετική Εγκύκλιο σε pdf μορφή εδώ

Δείτε και όλες τις σχετικές εγκυκλίους  εδώ


Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο

Επικοινωνείστε με τους συμμαθητές και τους δασκάλους σας.
Εύκολα και γρήγορα όπου κι αν βρίσκεστε. Με δυνατότητα πρόσβασης από προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπως Outlook, Outlook Express, αλλά και μέσω του παγκόσμιου ιστού web mail.
Mε έλεγχο ταυτότητας στον διακομιστή εξερχόμενης αλληλογραφίας
Η νέα αυτή δυνατότητα που παρέχεται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο είναι γνωστή ως SMPT authentication. Για να έχετε τη δυνατότητα αποστολής e-mail απ’ όπου και αν συνδέεστε.
Διακομιστής εισερχόμενης αλληλογραφίας IMAP
Με την αλληλογραφία σας να μένει στον διακομιστή και να είναι διαθέσιμη πάντα(IMAP).
Αλλά και POP3
Ο κλασσικός τρόπος που λειτουργούν τα προγράμματα Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου για την ανάγνωση της αλληλογραφίας με μεταφορά της αλληλογραφίας στον προσωπικό σας υπολογιστή.
Web mail – Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο μέσω του Παγκόσμιου ιστού.
Mε υποστήριξη φακέλων εξερχομένων και προσωπικών φακέλων για να οργανώνετε τις πληροφορίες σας.

….

Οργανώστε τις προσωπικές σας πληροφορίες

Με τον Διευθυνσιογράφο, το Ημερολόγιο, τις Eργασίες και τις Σημειώσεις. Μια οργάνωση που σας συνοδεύει παντού.

Διευθυνσιογράφος και Υπηρεσία Kαταλόγου.

Για τους χρήστες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και τις προσωπικές σας καταχωρήσεις. Για να μπορείτε να βρείτε το e-mail κάθε συμμαθητή σας.

Αν είσαι λοιπόν μαθητής  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,

……..

……………………….

ΚΕντρο ΣΥμβουλευτικής και Προσανατολισμού

…………………

Νέοι όλων των ηλικιών βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με προκλήσεις, διλήμματα και δυσκολίες απέναντι στα οποία καλούνται να πάρουν σοβαρές αποφάσεις και να κάνουν τις καλύτερες επιλογές.

……………..

Το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού ( ΚΕΣΥΠ) Πάτρας, ως υποστηρικτική δομή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, συνεχίζοντας τη λειτουργία του

Παρέχει:

Συμβουλευτική στήριξη στους νέους και στην οικογένειά τους για την επιλογή σπουδών και επαγγέλματος
Πληροφόρηση έντυπη και ηλεκτρονική για σπουδές και επαγγέλματα
Ενημέρωση σε μαθητές/μαθήτριες αλλά και καθηγητές σε θέματα που αφορούν στις μεταβολές στο σύστημα εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κ.λπ.)
Συμβουλευτική στήριξη και πληροφόρηση σε άτομα με αναπηρία

Λειτουργεί: με ομαδικές ή ατομικές συνεδρίες – συζητήσεις, πρωί ή απόγευμα, ύστερα από τηλεφωνική  επικοινωνία.

………

Τηλ. Επικοινωνίας: 2610 465832-465833
Fax: 2610 465840

Ώρες λειτουργίας: 8π.μ έως 4μ.μ

Ώρες υποδοχής κοινού κατόπιν ραντεβού:
Δευτέρα και Παρασκευή: 09:00 έως 12:00,
Τρίτη,Τετάρτη και Πέμπτη: 11:00 έως 16:00

Υπεύθυνοι: Φραγκάκης Σταύρος και Παππά Μαρία

Διεύθυνση: ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 5 & ΗΠΕΙΡΟΥ

 

Ιστοσελίδαhttp://dide.ach.sch.gr/kesyp

Emailkesyp@dide.ach.sch.gr

…..

……………………………

Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων

….

…………………………….

Οι Υπεύθυνοι Σ.Σ.Ν. έχουν ως έργο την ψυχοκοινωνική κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων του Νομού, με τη δυνατότητα εντοπισμού, διάγνωσης, βραχείας ψυχολογικής παρέμβασης και παραπομπής μαθητών/τριών που χρήζουν ιδιαίτερης ψυχολογικής αντιμετώπισης.

Υπεύθυνος Σ.Σ.Ν. Αχαΐας: Νίκος Παπαχριστόπουλος

Στοιχεία επικοινωνίας με τον Σταθμό

Διεύθυνση: Κανακάρη 46-52

Τηλέφωνο: 2610 274900

Email: mail@ssn.sch.gr

…..

………………………

Συνήγορος του παιδιού

…..

..

Ο Συνήγορος του Πολίτη στο πλαίσιο της αποστολής του ως Συνήγορος του Παιδιού, κατόπιν επανειλημμένων επαφών με παιδιά, κυρίως με εφήβους, έχει διαπιστώσει ότι πολλά εξ αυτών γίνονται θύματα σοβαρών παραβιάσεων δικαιωμάτων τους στην οικογένεια, στο σχολείο, στο κοινωνικό τους περιβάλλον ή στο διαδίκτυο, ιδίως σχετικά με την εκδήλωση διαφόρων μορφών βίας, παραμέλησης ή κακομεταχείρισης, μη γνωρίζοντας πώς να αντιδράσουν. Για το λόγο αυτό, δημιουργήθηκε η νέα ιστοσελίδα www.0-18.gr/rotao στον ιστοχώρο του Συνηγόρου του Πολίτη, η οποία πρόκειται να λειτουργήσει πιλοτικά κατά το τρέχον σχολικό έτος.

Μέσω αυτής, οι ανήλικοι θα έχουν τη δυνατότητα να θέτουν ερωτήματα και να λαμβάνουν απαντήσεις για τον προτεινόμενο τρόπο χειρισμού τους, σύμφωνα με τις αρχές που διέπουν τη Διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού, τις προβλέψεις της λοιπής νομοθεσίας, αλλά και τις υπάρχουσες δομές, υπηρεσίες και πρακτικές. Τις απαντήσεις θα δίνουν επιστήμονες του Συνηγόρου του Πολίτη ειδικευμένοι σε θέματα προάσπισης Δικαιωμάτων του Παιδιού. Επιλεγμένες ερωτήσεις και απαντήσεις, χωρίς παράθεση στοιχείων των προσώπων που απευθύνθηκαν στον Συνήγορο, θα παρουσιάζονται σε θεματικές ενότητες, για να διευκολύνουν τους ανηλίκους στην κατανόηση των δικαιωμάτων και των τρόπων προάσπισής τους. Όταν είναι αναγκαίο να παρέμβει ο Συνήγορος για να προστατευθούν τα δικαιώματα των ανηλίκων, θα τους ενημερώνει σχετικά με τη δυνατότητα υποβολής έγγραφης αναφοράς, προκειμένου να ακολουθήσουν οι απαραίτητες ενέργειες διαμεσολάβησης.

..

Tη Σύμβαση με απλά λόγια μπορείς να διαβάσεις εδώ


….…….

Δείτε ακόμα:


….

0-18.gr Υπερασπίζοντας τα δικαιώματα των παιδιών


Δίκτυο για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Σωματικής Τιμωρίας

….Αφήστε μια απάντηση

Copyright ©           Φιλοξενείται από Blogs.sch.gr
Top
 
Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.