Street Animals – eTwinning 2020-21


24/06/2021

Λήξη προγράμματος eTwinning “Street Animals” 

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου κ. Δόση Ανθούλα και κ. Κωστορρίζου Ξανθή, επιθυμώντας να επιβραβεύσουν την προσπάθεια των μαθητών /τριών που συμμετείχαν στο έργο eTwinning “Street Animals” δημιούργησαν βεβαιώσεις τι οποίες μοίρασαν σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Οι μαθητές/τριες όλων των τάξεων είχαν την ευκαιρία να δουν το βιντεάκι από το κουκλοθέατρο, με κούκλες από χαρτί που εμψύχωσαν με την καθοδήγηση των δύο εκπαιδευτικών και κυρίως της κ. Κωστορρίζου με τους/τις μαθητές/τριες της Γ΄ Τάξης. Το κουκλοθέατρο ως έργο, στάλθηκε στον διαγωνισμό “Κουκλοπαίζουμε” 2020-21.

Το θέμα του κουκλοθέατρου ήταν η ζωή της Λούνα, μιας αδέσποτης σκυλίτσας, και η προσπάθειά της να βρει κάποιον να την φροντίζει και να την αγαπά.

Παιδιά σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για το ενδιαφέρον που επιδείξατε και σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι!

ΔΟΣΗ ΑΝΘΟΥΛΑ

ΚΩΣΤΟΡΡΙΖΟΥ ΞΑΝΘΗ

 


02/03/2021

Δηλώνουμε ζωόφιλοι μέσω της τέχνης! Street Animals

            

Δημιουργήσαμε με την εκπαιδευτικό των εικαστικών, κ. Κωστορρίζου, αναμνηστικά μπρελόκ για τις τσάντες μας στη μορφή ενός ζώου, δηλώνοντας έτσι το πόσο μας επηρέασε η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα για τα αδέσποτα ζώα.
Ίσως να μην έχουμε τη δυνατότητα να υιοθετήσουμε ένα αδέσποτο, αλλά μπορούμε να αλλάξουμε τη συμπεριφορά μας προς αυτά ώστε να έχουν ένα καλό επίπεδο ευζωίας!

Κωστορρίζου Ξανθή
Δόση Ανθούλα

 


11/02/2021

Και όμως υπάρχει τρόπος … Street Animals

Την Τετάρτη 10/02/21 και την Πέμπτη 11/2/21 οι μαθητές/τριες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Αδέσποτα ζώα» συναντήθηκαν με τις εκπροσώπους της Φιλοζωικής Ρόδου κα Λάλου και κα Πολίτη, καθώς και την κτηνίατρο κα Παπαγρηγορίου.

Η συνάντηση έγινε μέσω  της πλατφόρμας Webex, για τη διασφάλιση της υγείας των παιδιών, όπως ορίζεται από το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ αλλά και τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας.

Η  κα Λάρου και η κα Πολίτη αναφέρθηκαν στη δράση της Φιλοζωικής, τονίζοντας πέρα από την αγάπη τους για τα ζώα και τη σημασία του εθελοντισμού για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων. Μετέφεραν εμπειρίες, γνώσεις και συμβουλές στα παιδιά, δίνοντάς τους την ευκαιρία να μοιραστούν όσα αισθάνονταν και  ζητούσαν να μάθουν.

Η κα Παπαγρηγορίου είχε την ευκαιρία να μιλήσει και στους/στις υπόλοιπους/ες μαθητές/τριες τού σχολείου που δε συνάντησε κατά την πρώτη της επίσκεψη. Συντέλεσε και η ίδια στο να ολοκληρωθεί το παζλ των γνώσεων και των αντιλήψεων γύρω από το σημαντικό ζήτημα της φροντίδας των αδέσποτων ζώων, καθώς και της προσέγγισής τους ως πλάσματα που αξίζουν την προσοχή μας!

 

ΔΟΣΗ ΑΝΘΟΥΛΑ

ΚΩΣΤΟΡΡΙΖΟΥ ΞΑΝΘΗ

 

 


21/01/2021

Learn to love … Street Animals

Με την επιστροφή μας στο σχολείο οι εργασίες για το πρόγραμμα eTwinning  “Street Animals” συνεχίστηκαν με ενθουσιασμό!

Δημιουργήσαμε ποιήματα, ιστορίες, εκθέσαμε τα έργα μας.

Τα ποιήματα έγιναν σελιδοδείκτες, η ιστορία γράφτηκε σαν εβδομαδιαίο ημερολόγιο, και η έκθεση απέκτησε virtual χαρακτήρα!

Εικονική έκθεση

Ποιήματα σε σελιδοδείκτες

 

Την Τετάρτη 20/1/21 είχαμε  την ευκαιρία να συναντηθούμε με την εξαιρετική και πολύ ζεστή στην επικοινωνία της με τους μαθητές/τριες κτηνίατρο κ. Εμμανουέλα Παπαγρηγορίου, η οποία μας μίλησε για τα αδέσποτα ζωάκια. Μας εξήγησε πώς μπορούμε να τα βοηθήσουμε και ποια μέτρα ασφάλειας πρέπει να λαμβάνουμε εάν πρόκειται να τα πλησιάσουμε. Μας βοήθησε να καταλάβουμε τις ανάγκες τους και αναφέρθηκε τέλος σε ασθένειες των αδέσποτων ζώων που μπορεί να βλάψουν τον άνθρωπο.

Ευχαριστούμε τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την συνεργασία μας αυτή.

Την Πέμπτη 21/1/21 συναντηθήκαμε εξ αποστάσεως μέσω της πλατφόρμας ZOOM με εκπαιδευτικούς από την Τουρκία  και τους μαθητές/τριές τους για να γνωριστούμε και να γράψουμε από κοινού ένα ποίημα σύμφωνα με προγραμματισμένη εργασία του έργου.

Στους φίλους μας τραγουδήσαμε το παραδοσιακό τραγούδι από την Θράκη “Μήλο μου κόκκινο”, το οποίο δίδαξε στα παιδιά ο Μουσικός τού σχολείου μας κ. Λεωνίδας Σακελλαρίδης. Ευχαριστούμε κ. Λεωνίδα!

Συνάντηση με τους συνεργάτες μας

ΔΟΣΗ ΑΝΘΟΥΛΑ

 


08/01/2021

Καλή χρονιά!! via … «Street Animals»

Ως  εκπρόσωπος του σχολείου μας στο  έργο eTwinning “Street Animals” δημιούργησα την παραπάνω κάρτα για να ευχηθούμε όλοι μαζί στους/στις εκπαιδευτικούς και στους/στις μαθητές/τριες των συνεταίρων χωρών “Καλή χρονιά σε όλους/ες με υγεία και πρόοδο!”.

Οι δράσεις του έργου μας αποτυπώνονται και στην κυψέλη μας, στην οποία δεχόμαστε αιτήματα για την εγγραφή νέων μελών. Εάν είστε πιστοποιημένοι χρήστες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου μπορείτε να ενεργοποιήσετε το αίτημά σας, πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://e-me.edu.gr/groups/streetanimals-eTwinning-8thPrSchRodos

Ο τοίχος της κυψέλης είναι δημόσιος!

https://e-me.edu.gr/groups/streetanimals-eTwinning-8thPrSchRodos/wall

ΔΟΣΗ ΑΝΘΟΥΛΑ

 


10/12/2020

Street Animals – eTwinning 2020-21

Για ακόμα μια χρονιά το σχολείο μας συμμετέχει σε πρόγραμμα του eTwinning. Θέμα μας φέτος είναι τα αδέσποτα ζωάκια “Street Animals”.

Το πρόγραμμα υλοποιείται εξ αποστάσεως σε συνεργασία με σχολεία της Τουρκίας, της Πορτογαλίας και άλλων χωρών της Ευρώπης. Οι στόχοι του πρόκειται να επιτευχθούν μέσω της πλατφόρμας του eTwinning.

Από το σχολείο μας συμμετέχουν μέχρι στιγμής 21 μαθητές/μαθήτριες, οι οποίοι/ες μετά από έγκριση των γονέων τους έγιναν και επίσημα μέλη του προγράμματος. Επίσης δημιουργήθηκε μια κυψέλη για τη συγκέντρωση των έργων μας και τη διάχυσή τους στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Η μάθηση αποτελεί εφόδιο στη ζωή … μη χάνεις την ευκαιρία!!!

Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση του σχολείου μας στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://youtu.be/UcSYwYLVJq0

ΔΟΣΗ ΑΝΘΟΥΛΑ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων