“Παιδί & Κινηματογράφος”

Με αφορμή τον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιδί & Κινηματογράφος» (https://www.opus-culture.org/copy-of-diagonismos-kinimatografoy–1), οι μαθητές/τριες της Ε’ τάξης του σχολείου μας μαζί με τη δασκάλα τους κ. Τζίμα Ελένη δημιούργησαν τα δικά τους … ταινιάκια!

Ο Διαγωνισμός είχε ως στόχο την ενίσχυση της δημιουργικότητας των παιδιών, τη βιωματική εκπαίδευση, τη μύησή τους στον πολιτισμό και ειδικότερα στον κινηματογράφο. Φέτος πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά, και είχε ως έμπνευση τη Γιαγιόι Κουσάμα!

Πασίγνωστη για τους κύκλους και τα πουά της, η καλλιτέχνης της pop art είναι κάθε χρόνο στη λίστα των Times ως μία από τις προσωπικότητες του κόσμου με τη μεγαλύτερη επίδραση. Στα έργα της κυριαρχεί το σχήμα του κύκλου, το οποίο αποτελεί το βασικό όχημα έκφρασης των συναισθημάτων της, ταξιδεύοντάς μας στο άπειρο.

Οι μαθητές μας αρχικά χωρίστηκαν σε ομάδες και συγκέντρωσαν πληροφορίες για τη ζωή και το έργο της ζωγράφου. Στη συνέχεια, συνδυάζοντας το έργο της ζωγράφου και τις ιδέες τους, έγραψαν το «σενάριο», ζωγράφισαν, έκαναν κολάζ και τέλος «γύρισαν» τα ταινιάκια τους με τη μέθοδο του “stop motion animation”.

Τα ταινιάκια των μαθητών/τριών μας μπορείτε να τα δείτε στους παρακάτω συνδέσμους:

«Η βούλα της Γιαγιόι ταξιδεύει στο Νότιο Αιγαίο»   https://www.youtube.com/watch?v=eiQ0n-AMWIQ&t=2s

«Η Γιαγιόι σώζει το Αιγαίο»   https://www.youtube.com/watch?v=CHDjff7De78

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων