↑ Επιστροφή σε Ολοήμερο

Εκτύπωσέ το Σελίδα

Κινηματογραφική ομάδα

Εδώ θα βρείτε  υλικό για την αξιοποίηση του κινηματογράφου στην εκπαίδευση καθώς και υλικό από τις δράσεις της ομάδας μας.
-Με υπερηφάνεια (και κάπως καθυστερημένα ομολογώ) σας παρουσιάζουμε την ταινιούλα μας: «Άνοιξη»
-Δείτε επίσης την ταινιούλα της ομάδας μας με θέμα την ταινιούλα της ομάδας μας: «Αναμνήσεις από την Άνοιξη»
https://www.dropbox.com/s/t5rcbc635afqsdz/tainia.VOB 
1) Διαβάστε την «ιστορία με εικόνες και λέξεις» για να μάθετε διάφορα χρήσιμα για την κινηματογραφική αφήγηση και την παραγωγή ταινιών.
Μια ιστορία με εικόνες και λέξεις
2)  Διαβάστε το βασικό επιμορφωτικό υλικό του υπουργείου παιδείας για την αξιοποίηση των τεχνών στην εκπαίδευση .

Βασικό επιμορφωτικό υλικό τόμος Γ΄ Αξιοποίηση των τεχνών στην εκπαίδευση

3) Δείτε το παρακάτω βίντεο για να πάρετε ιδέες για Filmaking Techniques
4) Δείτε εδώ ένα κείμενο από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Σχολή Θετικών Επιστημών Τμήμα Πληροφορικής Μάθημα Παραγωγή και ανάπτυξη ψηφιακών μέσων (Μπαρτζιώκας Νίκος) με οδηγίες και συμβουλές για την παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών 
5) Δείτε εδώ , εδώ και εδώ μερικά πρότυπα storyboards 
6) Σε αυτές  τις διευθυνσείς θα βρείτε δωρεάν ηχητικά εφέ για τις ταινίες σας: http://www.freesound.org/browse/ http://www.jlstudios.ca/free_sound_effects.html http://www.soundjay.com/
7) Διαβάστε το υλικό που διατίθεται από το Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας,Καρπός* 
  • Πώς θα γυρίσουμε μια ταινία;
Αναλυτικές οδηγίες για το πώς να σχεδιάσετε και να οργανώσετε το γύρισμα μιας μαθητικής ταινίας! Από την ιδέα μέχρι το σενάριο και από τις πρόβες μέχρι το μοντάζ…με αρκετό κόπο, χιούμορ και κέφι, θα τα καταφέρετε! Το παν είναι μια ξεκάθαρη ιδέα και μια καλή ομάδα που θέλει να συνεργαστεί. 
  • Για το υλικό κάντε κλικ εδώ
Πηγή:http://www.karposontheweb.org/Portals/0/Material/articles/fotocomics.pdf
  • Γνωριμία με τη γλώσσα της φωτογραφίας
Τέσσερις μικρές δραστηριότητες-ασκήσεις για μια πρώτη εξοικείωση των παιδιών, με τη φωτογραφική έκφραση Οι ασκήσεις εξερευνούν το τι είναι οι φωτογραφίες, πώς τις τραβάμε, γιατί, τι προκύπτει και τι μπορούμε τελικά να σκεφτούμε για το αποτέλεσμα. Απευθύνονται κυρίως σε ηλικίες Δημοτικού αλλά μπορούν να προσαρμοστούν και για το Γυμνάσιο.
Για το υλικό κάντε κλικ εδώ
Πηγή:http://www.karposontheweb.org/Portals/0/Material/articles/4_Askiseis_Dimotikou.pdf
*(ο Καρπός, το Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας, δημιουργεί και συντονίζει δράσεις που αφορούν την εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Οργανώνει σεμινάρια εκπαιδευτικών, σχεδιάζει εκπαιδευτικό υλικό και πραγματοποιεί δράσεις που εξοικειώνουν τους νέους με τη δημιουργική χρήση των μέσων επικοινωνίας και των διαφόρων μορφών οπτικοακουστικής έκφρασης, Πηγή:http://www.karposontheweb.org/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%AE/tabid/152/language/el-GR/Default.aspx ).

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimrodou/%cf%84%ce%ac%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%82/oloimero/%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%bf%ce%bc%ce%ac%ce%b4%ce%b1

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων