↑ Επιστροφή σε Έχει ενδιαφέρον !

Εκτύπωσέ το Σελίδα

Τι νέο υπάρχει;

Χρυσό από μαθητή του σχολείου μας στο σκάκι!


Ναι καλά ακούσατε, ο μαθητής του σχολείου μας Ρούσος Αντώνης ήρθε πρώτος στην κατηγορία του στο σχολικό πρωτάθλημα σκάκι Δωδεκανήσου και προκρίθηκε  στην επόμενη φάση που διοργανώνεται από την πανελλήνια ομοσπονδία Σκακιού. Ο μαθητής μας κατάφερε μάλιστα  να κάνει έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες και φυσικά καμία ήττα.

Μπράβο Αντώνη είμαστε περήφανοι για σένα !

Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό»

Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό»Το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 θα διεξαχθεί ο μαθηματικός  διαγωνισμός «Καγκουρό» στα εκπαιδευτήρια  «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Το «Καγκουρό» αποτελεί τον μεγαλύτερο εκπαιδευτικό ψυχαγωγικό διαγωνισμό στον κόσμο, με συμμετοχή  εκατομμυρίων μαθητών από όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές χώρες, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, χώρες της Ασίας και Λατινικής Αμερικής. Στον  διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος  όλοι οι μαθητές από την Β΄ Δημοτικού  μέχρι την Γ΄ Λυκείου, ανεξάρτητα από τον τύπο ή τη μορφή του σχολείου τους (Δημόσιο, Ιδιωτικό, κ.λπ.). Τα θέματα στα οποία διαγωνίζονται δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά. Οι διάφορες χώρες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό δεν ανταγωνίζονται μεταξύ τους, ούτε γίνονται συγκρίσεις των αποτελεσμάτων. Ωστόσο, τα θέματα κατασκευάζονται από κοινού από τους εκπροσώπους των χωρών μελών, κατά την ετήσιά τους συνάντηση. Οι διαγωνιζόμενοι γράφουν σε κοινά θέματα με εξαίρεση έναν μικρό αριθμό ερωτήσεων. Οι διαφορές είναι μόνο οι απαραίτητες ώστε να ληφθούν υπ΄ όψιν οι εκπαιδευτικές ιδιαιτερότητες στο αναλυτικό πρόγραμμα κάθε χώρας μέλους. Η φιλοσοφία  του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα μαθηματικά είναι μία κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους. Ειδικά, επειδή τα μαθηματικά καλλιεργούν τη σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού. Το «Καγκουρό», όμως, δεν είναι μόνο ένας ετήσιος  διαγωνισμός. Με αφορμή τον διαγωνισμό παράγεται εκπαιδευτικό υλικό που  προάγει τη γνώση, διαχέει την πληροφορία και καλλιεργεί τη σκέψη. Όλοι οι μαθητές που παίρνουν μέρος στον διαγωνισμό λαμβάνουν δώρα με ενδιαφέρον εκπαιδευτικό περιεχόμενο, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους, και μια βεβαίωση συμμετοχής. Επιπλέον, ένας στους έξι διαγωνιζόμενους παίρνει επιπρόσθετα συμβολικά βραβεία με βάση την επίδοσή του.

Εγγραφές  για το διαγωνισμό «Καγκουρό» γίνονται μέχρι την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012. Το εξεταστικό κέντρο είναι τα εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ  ΠΑΙΔΕΙΑ». Αναλυτικές  πληροφορίες για το διαγωνισμό μπορείτε να αναζητήσετε στις ιστοσελίδεςwww.kangaroo.gr. και www.rpschool.gr. Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά με την κυρία Καλπακίδη Χριστίνα στο τηλέφωνο 2241001400 (εσωτερικό 4) από τις 9:00 έως τις 15:00 (καθημερινά) ή με την κυρία Καραντώνη Μαρία στο τηλέφωνο 6945036412 από τις 15:00 έως τις 21:00 (καθημερινά) και από τις 10:00 έως τις 14:00 (Σάββατο). Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε ηλεκτρονικά στις διευθύνσειςmairikarantoni@gmail.com (Καραντώνη Μαρία) και bergoulif@rpschool.gr (Βεργούλλη Φωτεινή – Υπεύθυνη Εξέτασης).

Run&Out: Ένα παιχνίδι-άθλημα από μαθητές των Ιωαννίνων

Ποδόσφαιρο ή μπάσκετ. Οι μαθητές του 10ου δημοτικού  σχολείου Ιωαννίνων δεν εντυπωσιάζονται με αυτά τα παιχνίδια.  Για αυτούς υπάρχει μόνο ένα παιχνίδι-άθλημα και αυτό είναι το «Run&Out», άλλωστε είναι δικό τους δημιούργημα και το ξέρουν καλύτερα από τον καθένα στον κόσμο.

Όλα ξεκίνησαν στην αυλή του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων, τον Ιανουάριο του 2009. Η επιθυμία των μαθητών να παίξουν κάτι καινούργιο ήταν αυτή που οδήγησε στη δημιουργία και στη σταδιακή εξέλιξη του «Run&Out». Στη συνέχεια οι μαθητές, μαζί με τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής, Μιχάλη Μερτζιανίδη, πρόσθεσαν στοιχεία, εμπλουτίζοντας το παιχνίδι με κανόνες.

Εξάλλου το «Run&Out» είναι μόλις τριών χρονών και «ωριμάζει», εξελίσσεται, με τους μαθητές να προσθέτουν νέους κανονισμούς. Στην αρχική του μορφή παίχτηκε στην αυλή του σχολείου. Οι δύο ομάδες κατεβάζουν 12 παίκτες στο γήπεδο. Η κάθε μία παίζει 1 φορά άμυνα και 1 επίθεση και αυτό ολοκληρώνει ένα game. Το παιχνίδι έχει συνολικά τρία games.

Σκοπός του παιχνιδιού, που δανείζεται ορισμένα στοιχεία από κάποια αθλήματα όπως το μπέιζμπολ, είναι οι επιθετικοί να τρέξουν όλο το γήπεδο, από τη μία γωνιά στην άλλη, ώστε να κάνουν «Run», ενώ οι αμυντικοί πρέπει να τους εμποδίσουν, «καίγοντάς» τους. (Διαβάστε εδώ τους κανόνες του Run&Out)

Η άμυνα μπορεί να βγάλει τους επιθετικούς εκτός παιχνιδιού («Out») είτε ακουμπώντας τη μπάλα στη βάση , την ώρα που οι επιθετικοί τρέχουν πάνω στις γραμμές , είτε χτυπώντας του μ’ αυτήν. Παράλληλα, σε κάθε γωνία (τέσσερις) υπάρχουν βάσεις ασφαλείας για τους για τους επιθετικούς. Οι μαθητές συνεχώς προσθέτουν στρατηγικές και κόλπα κάνοντας το παιχνίδι ακόμα πιο θεαματικό.

Από το 2009 διοργανώνεται και πρωτάθλημα «Run&Out» στο Νομό Ιωαννίνων, ενώ το νέο άθλημα παρουσιάστηκε και στο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής του ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ , στην Κομοτηνή, αλλά και σε σεμινάριο εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής. Επιπλέον, το Run & Out εγκρίθηκε για τη διάδοσή του από το Υπουργείο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης και από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο .

Την περίοδο 2010-2011 το «Run&Out» διδάχθηκε σε 15 Δημοτικά σχολεία των Ιωαννίνων και οι οπαδοί του νέου παιχνιδιού συνεχώς αυξάνονται. Την τελευταία χρονιά στο πρωτάθλημα συμμετείχαν 400 μαθητές.

Κάθε σχολείο, στο πρωτάθλημα του 2010-2011, είχε το όνομα ενός παιδιού, απ’ αυτά που φιλοξενούνται στο ογκολογικό νοσοκομείο «Ελπίδα» , στα οποία στάλθηκαν αναμνηστικές φανέλες και μετάλλια, καθώς και βιντεοσκοπημένα μηνύματα των μαθητών. Επιπλέον οι μαθητές συγκέντρωσαν ένα ποσό που διατέθηκε για τις ανάγκες των παιδιών του «Ελπίδα». αυξάνονται. Την τελευταία χρονιά στο πρωτάθλημα συμμετείχαν 400 μαθητές. (Πηγή: Tvxs 06/02/2012 βλ. σύνδεσμο τίτλου)

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimrodou/%ce%bc%ce%b1%ce%b8%ce%b7%cf%84%ce%ad%cf%82/%ce%b5%ce%bd%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%86%ce%ad%cf%81%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1/%ce%b5%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%ad%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-2

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων