↑ Επιστροφή σε Διατροφή και παιδί

Εκτύπωσέ το Σελίδα

Βίντεο και εικόνες

Εδώ θα βρείτε ενδιαφέροντα βίντεο και εικόνες με θέμα την παιδική διατροφή .«Ο Φρούτομαν ξαναχτυπά»

Σε ένα μικρό  σχολείο  τις Ρόδου οι διατροφικές συνήθειες των μαθητών έχουν πάρει εντελώς λάθος δρόμο. Όλοι οι μαθητές τρώνε καθημερινά μόνο «βλακείες», όλοι εκτός από έναν. Όμως και αυτός ο τελευταίος μαθητής είναι έτοιμος να αλλάξει το φρούτο και το σάντουιτς του με μια νόστιμη και ανθυγιεινή σοκολάτα. Μόνη μας ελπίδα είναι πια ο Φρούτομαν και η Μεσογειακή διατροφή. Αλήθεια, να  έρχεται! Τρέμετε κακές διατροφικές συνήθειες!

Άραγε θα τα καταφέρει ο ήρωας μας;

(Από την Δ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Μαριτσών)

«Μπες ξανά στο παιχνίδι»

Τα παιδιά «εγκλωβίζονται» με μεγάλη ευκολία σε λάθος διατροφικές συνήθειες και συμπεριφορές που έρχονται σε αντίθεση με την ίδια τους την φύση. Η αναπτυξιακή τους δυναμική   υπαγορεύει δραστηριότητες και παιχνίδια κίνησης και επαφής με τους συνομηλίκους, ώστε να μπορέσουν διοχετεύσουν την ενεργητικότητα τους  και εντέλει να ασκηθούν. Δεν είναι αργά για κανένα παιδί να βγει από τα αδιέξοδα που του έχουν δημιουργήσει οι «εύκολες» επιλογές διατροφής και οι στατικές δραστηριότητες και να «Μπει ξανά στο παιχνίδι».


Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimrodou/%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%ae-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%af/%ce%b2%ce%af%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b5%ce%b9%ce%ba%cf%8c%ce%bd%ce%b5%cf%82

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων