Αρχική » Λειτουργία Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ)

Λειτουργία Επιτροπής Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ)

Ενημερωτική επιστολή προς τους γονείς/κηδεμόνες

Αγαπητοί γονείς,

Επικοινωνούμε μαζί σας προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τη λειτουργία της Ε.Δ.Υ. στο σχολείο μας.

Ο θεσμός της Ε.Δ.Υ. αποτελεί μια καινοτόμα προσπάθεια που έχει ως σκοπό τη διερεύνηση και τον εντοπισμό των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών/τριών του σχολείου μας, την αντιμετώπιση πιθανών ψυχοκοινωνικών και άλλου είδους δυσκολιών που χρήζουν παρέμβασης καθώς και την εφαρμογή παιδαγωγικών, εκπαιδευτικών και άλλων υποστηρικτικών μέτρων για το σύνολο των μαθητών/τριών της σχολικής κοινότητας, συμπεριλαμβανομένων και των μαθητών/τριών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Οι ενέργειες της Ε.Δ.Υ. περιλαμβάνουν:

  • τη συνεργασία με την οικογένεια για τη συγκέντρωση των αναγκαίων πληροφοριών που αφορούν στο κοινωνικό ιστορικό
  • τον εντοπισμό των εκπαιδευτικών, ψυχολογικών και κοινωνικών αναγκών του/της εκάστοτε μαθητή/τριας που χρήζει υποστήριξης
  • την εφαρμογή βραχυχρόνιου προγράμματος παρέμβασης
  • την παραπομπή του/της εκάστοτε μαθητή/τριας στο ΚΕΔΑΣΥ Ηλείας, κατόπιν συνεργασίας με τους γονείς, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η μαθησιακή του/της αξιολόγηση από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και να επιδοθεί γνωμάτευση, σύμφωνα με την οποία θα προτείνεται εξατομικευμένο πρόγραμμα παρέμβασης και εκπαίδευσης που θα ακολουθείται από τον εκπαιδευτικό της τάξης
  • την παροχή συμβουλευτικής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε γονείς με στόχο την ενίσχυση του γονεϊκού τους ρόλου και
  • την παροχή υποστηρικτικών παρεμβάσεων στους εκπαιδευτικούς με στόχο την ενδυνάμωση όλων των μελών της σχολικής κοινότητας.

Το προσωπικό της Ε.Δ.Υ. που λειτουργεί στο σχολείο μας αποτελείται από το Δ/ντή του σχολείου που αποτελεί και τον πρόεδρο της Ε.Δ.Υ., τον Εκπαιδευτικό του Τμήματος Ένταξης, την Ψυχολόγο και την Κοινωνική Λειτουργό.

Η Ψυχολόγος και η Κοινωνική Λειτουργός επισκέπτονται το σχολείο μας κάθε Παρασκευή.

Όσοι επιθυμείτε να δηλώσετε ενδιαφέρον ή τυχόν αίτημά σας για συνεργασία με την Ε.Δ.Υ. και για περισσότερες πληροφορίες για τον προγραμματισμό των συναντήσεών μας, παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με το σχολείο μας στο τηλ. 2621033140 ή μέσω email (mail@8dim-pyrgou.ilei.sch.gr).

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση