Λειτουργία του Σχολείου το Σχολικό Έτος 2020 – 2021

Αγαπητοί γονείς Καλή Σχολική Χρονιά με υγεία,

Στην ανάρτηση αυτή θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για τη λειτουργία του σχολείου μας το Σχολικό Έτος 2020 – 2021. σας γνωρίζουμε ότι οι οδηγίες θα ανανεώνονται τακτικά και θα προστίθενται νέες πληροφορίες.

Αρχικά θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ευχές όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου για Καλή Σχολική Χρονιά σε όλους και Καλή Πρόοδο στους μαθητές μας.

Ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς θα γίνει την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 στις 13:00.  Λεπτομέρειες για τον τρόπο που θα γίνει ο αγιασμός θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες…

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου θα ήθελε να σας ενημερώσει για τα εξής:

  1. Χρήση μάσκας: η χρήση της μάσκας στο εσωτερικό του σχολείου είναι υποχρεωτική για εκπαιδευτικούς, μαθητές κι επισκέπτες. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε τον σύνδεσμο (Χρήση μάσκας) 
  2. Η είσοδος και η έξοδος των μαθητών στο σχολείο θα πρέπει να γίνεται με πολλή προσοχή και αποφυγή του συγχρωτισμού. Οι μαθητές των τάξεων Α’, Β’ και Ε’ θα χρησιμοποιούν την πλευρική είσοδο (απέναντι από το ΕΠΑΛ) για να έρθουν και να φύγουν από το σχολείο. Οι μαθητές των Γ’, Δ’ και ΣΤ’ τάξεων θα χρησιμοποιούν την κεντρική είσοδο. Οι γονείς δεν μπαίνουν στην αυλή του σχολείου και περιμένουν τα παιδιά τους στις δυο εισόδους. Αν θέλουν να επικοινωνήσουν με τη διεύθυνση αυτό γίνεται αφού μπούνε τα παιδιά στις τάξεις.
  3. Φοίτηση μαθητών: Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ «τα παιδιά και τα μέλη του προσωπικού που εμφανίζουν πυρετό ή/και άλλα συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19 απαγορεύεται να προσέρχονται στο σχολείο. Συστήνεται προς τους γονείς ο έλεγχο των παιδιών για ενδεχόμενη εμφάνιση συμπτωμάτων (πιθανώς και με θερμομέτρηση) πριν την αναχώρησή τους από το σπίτι (σελ 5 οδηγιών). Μπορείτε να δείτε κάποιες βασικές πληροφορίες για τους γονείς πατώντας τον σύνδεσμο: Σύντομες οδηγίες για γονείς. Ολόκληρο το κείμενο των οδηγιών του ΕΟΔΥ στο τέλος της ανάρτησης).
  4. Ενημέρωση γονέων: Η ενημέρωση των γονέων αρχικά θα γίνεται με email κι ενημερωτικά σημειώματα, μέχρι να έχουμε κι εμείς πρόσθετες οδηγίες και διευκρινήσεις.

Ακολουθούν σύνδεσμοι για περισσότερες πληροφορίες για τη λειτουργία του σχολείου:

  1. Ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας με υλικό για τον covid-19: Μένουμε Ασφαλείς 
  2. Οδηγίες του ΕΟΔΥ για τους μαθητές: «Για τους μαθητές»
  3. Οδηγίες του ΕΟΔΥ για τους γονείς – κηδεμόνες: «Για τους γονείς …»
  4. Γενικές Οδηγίες του ΕΟΔΥ προς τα Δημοτικά Σχολεία: Οδηγίες ΕΟΔΥ Δημοτικά
  5. Εγκύκλιος Λειτουργίας Σχολείων 2021 – 2021 
  6. ΚΥΑ Λειτουργίας Σχολείων για το Σχολ Έτος 2020-2021 


Δεν υπάρχουν σχόλια »

Χωρίς σχόλια ακόμα.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου.

Αφήστε μια απάντηση