ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

Αγαπητοί γονείς,

Σας ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία, αγάπη και υπομονή.

Σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. 797/ΓΔ4/5-1-21 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ, από τη Δευτέρα 11/01/2021 τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αρχίζουν τη δια ζώσης λειτουργία.

H εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου μας, είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους μαθητές και τις μαθήτριες

Προκειμένου να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου ο σύλλογος διδασκόντων, σύμφωνα με την παραπάνω εγκύκλιο, σε συνεδρίασή  που πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 08/01/2021  αποφάσισε την αλλαγή της ώρας προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών ως εξής:

  • Οι μαθητές των Α, Β, Γ τάξεων θα προσέρχονται στο σχολείο από τις 8:00 έως τις 8:10 και θα αποχωρούν το μεσημέρι στις 13:10
  • Οι μαθητές των Δ, Ε, ΣΤ, τάξεων θα προσέρχονται το πρωί από τις 8:10 έως τις 8:20 και θα αποχωρούν το μεσημέρι  στις13:20

Για τους γονείς που έχουν παιδιά σε μικρές και μεγάλες τάξεις και δεν είναι δυνατή η διαφορετική προσέλευση και αποχώρησή τους:

α) Οι μαθητές των μεγάλων τάξεων που έχουν αδέρφια στις μικρότερες τάξεις, μπορούν να προσέρχονται  ταυτόχρονα και να περιμένουν στον εσωτερικό χώρο της εισόδου υπό την εποπτεία δασκάλου ως την ώρα έναρξης των μαθημάτων τους.

β) Αντίστοιχα οι μαθητές των μικρών τάξεων που έχουν αδέρφια στις μεγαλύτερες τάξεις, θα περιμένουν στο σχόλασμα μαζί με τους μαθητές του ολοήμερου υπό την εποπτεία του δασκάλου, την αποχώρηση των αδελφών τους.

Τονίζεται η ανάγκη της άμεσης αποχώρησης των γονέων μετά την παράδοση  και την παραλαβή των παιδιών τους για να περιοριστεί ο συγχρωτισμός και να παραμείνουμε όλοι ασφαλείς και υγιείς.

  • Το σχολείο θα εφαρμόσει το Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα που ίσχυε πριν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
  • Η Πρωινή Ζώνη και το Ολοήμερο Πρόγραμμα θα λειτουργήσουν κανονικά
  • Τα προληπτικά μέτρα που είχαν ληφθεί από το σχολείο(ξεχωριστή άνοδος- κάθοδος, ξεχωριστά διαλείμματα, χρήση μάσκας και αντισηπτικών, τήρηση αποστάσεων) θα ισχύσουν και τώρα.

 

Λειτουργία κυλικείου

Σας  ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 11/1/2021 επαναλειτουργεί το κυλικείο του σχολείου υπό νέα Διεύθυνση.

 

Αναμένουμε τη συνεργασία όλων προκειμένου το σχολείο να επαναλειτουργήσει απρόσκοπτα.

Με σύνεση και ψυχραιμία όλα θα πάνε καλά!

 

Από το σύλλογο διδασκόντων