ΑΓΙΑΣΜΟΣ 2021-22

Αγαπητοί μαθητές και γονείς ,

ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2021-2022 θα πραγματοποιηθεί τη ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021 στις 09:00 π.μ.

 

Οι μαθητές όλων των τάξεων πλην της Α΄ τάξης θα εισέρχονται μόνοι τους στον χώρο του σχολείου ΜΕ ΜΑΣΚΕΣ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΤΣΑΝΤΕΣ από τις 08.15 έως τις 08.30 και θα πηγαίνει ο καθένας στο τμήμα του σε συγκεκριμένο χώρο στο προαύλιο, όπου θα υπάρχει ο/η εκπαιδευτικός του τμήματος για να τους υποδεχτεί.

Θα ανεβούν στις τάξεις και θα αποχωρήσουν στις 09.30-09.45.

 

Οι μαθητές της Α΄ τάξης ΜΕ ΜΑΣΚΕΣ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΤΣΑΝΤΕΣ  θα εισέλθουν με τους γονείς τους στις 08.30 (ένας γονέας για κάθε παιδί, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας) στην αυλή του σχολείου και στη συνέχεια οι μαθητές θα χωριστούν σε τμήματα. Οι γονείς θα παραμείνουν με χρήση μάσκας και με τις απαιτούμενες αποστάσεις και στη συνέχεια θα αποχωρήσουν μαζί με τους μαθητές περίπου στις 09.30-09.45 .

 

Την επόμενη μέρα Τρίτη 14/09/2021 όλοι οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στο σχολείο με μάσκες, προσωπικά αντισηπτικά,  τσάντες για να παραλάβουν τα βιβλία και να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους. Ολοήμερο και πρωινή ζώνη θα λειτουργήσουν κανονικά.

 

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

 

Η διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Εξαιρούνται του μέτρου, τα παιδιά που έχουν ιστορικό νόσησης εντός του τελευταίου 6μήνου. Η είσοδος των μαθητών/μαθητριών στο σχολείο γίνεται με επίδειξη και όχι προσκόμιση βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Ο δεύτερος έλεγχος, συστήνεται να διενεργείται την 3η ημέρα μετά τον πρώτο σύμφωνα με τη με αρ. πρωτ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 53950/4-9-2021 (Β΄4054) ΚΥΑ. Η σωστή χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας (υφασμάτινης ή απλής χειρουργικής) είναι υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων. Χρήση μάσκας δεν πρέπει να γίνεται κατά το μάθημα της γυμναστικής ή όταν τα παιδιά έχουν έντονη σωματική άσκηση, οπότε πρέπει να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις καθώς και κατά τη διάρκεια της σίτισης. Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στη σωστή χρήση της μάσκας από τα παιδιά. Η αποτελεσματική εφαρμογή της μάσκας σε διάφορα επίπεδα των εκπαιδευτικών βαθμίδων προϋποθέτει τη συνεκτίμηση των αναπτυξιακών δεξιοτήτων των παιδιών και τη συστηματική εκπαίδευσή τους στις ορθές διαδικασίες εφαρμογής και απόρριψης όπως και την καθοδήγηση και ενεργητική επίβλεψη της συμμόρφωσης σε αυτές.

Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο στα παιδιά

 

Η Δ/ΝΤΡΙΑ KAΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

1 Σχόλιο


  1. Ευχαριστούμε πολύ κ. Ζωή για όλες τις απαραίτητες διευκρινίσεις. Καλή σχολική χρονιά με υγεία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς!!!!

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *