Αρχική » 2024 » Ιανουάριος

Αρχείο μηνός Ιανουάριος 2024

Έναρξη προγράμματος κολύμβησης

Στα πλαίσια του προγράμματος εκμάθησης κολύμβησης οι μαθητές και μαθήτριες της Γ΄τάξης του σχολείου μας ξεκίνησαν με μεγάλη χαρά τη σειρά μαθημάτων στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας «Βασίλης Πολύμερος» με τη συνοδεία της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής κ. Βάσως Καπερώνη.

   
                  IMG 20240117 122859                                                      IMG 20240117 122918 1

Δράση για τους μαθητές της Ά τάξης «ΑΣΦΑΛΕΣ ΑΓΓΙΓΜΑ»

      1

  Στις 20 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε δίωρη συνάντηση ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης των μαθητών/τριών της Α΄ Τάξης. Η δράση πραγματοποιήθηκε από τα μέλη της Ε.Δ.Υ. Κιούση Σταματία (Κοινωνική Λειτουργός), Τσιλαφάκη Κατερίνα (Ψυχολόγος) σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικούς των τμημάτων Ευθυμίου Βίκυ και Βαραλή Δέσποινα.

Το πρόγραμμα που χρησιμοποιήθηκε ήταν το «Ασφαλές Άγγιγμα» του φορέα ΕΛΙΖΑ, της Εταιρείας κατά της παιδικής κακοποίησης.

Στόχοι του προγράμματος ήταν το να βοηθήσουν τα παιδιά να κατανοήσουν την προστασία του σώματος, να αναγνωρίσουν τη διαφορά ανάμεσα στο «Ασφαλές» και το «Μη Ασφαλές» άγγιγμα και μυστικό, καθώς και να τα εκπαιδεύσει σε τεχνικές προστασίας του εαυτού και του σώματός τους.

Τα παιδιά συμμετείχαν στο διαδραστικό υλικό, εξέφρασαν τις απορίες και διατύπωσαν τις απόψεις τους. Η ανάγκη των παιδιών να εκπαιδεύονται και να μάθουν να προστατεύουν το σώμα και τον εαυτό τους είναι κομβικής σημασίας.

    2  4  3

Ενημέρωση για τη λήψη μέτρων προστασίας για τη μείωση μετάδοσης λοιμώξεων του αναπνευστικού



Λήψη αρχείου

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση