Αρχική » eTwinning » Πρόγραμμα eTwinning: “Let’s meet in Europe!”

Πρόγραμμα eTwinning: “Let’s meet in Europe!”

                 cultural heritage etwinning project 0                  WhatsApp Image 2023 10 18 at 20.39.48

Τη φετινή σχολική  χρονιά οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης του σχολείου μας έχουν την ιδιαίτερη χαρά να συμμετέχουν σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα αδελφοποίησης σχολείων στην πλατφόρμα eTwinning και συγκεκριμένα στο έργο Let’s meet in Europe (Ας συναντηθούμε στην Ευρώπη), στο οποίο δραστηριοποιούνται σχολεία από 19 χώρες ευρωπαϊκές και μη.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα όπου κύριο στόχο έχει την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της κάθε χώρας που συμμετέχει. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του έργου προβλέπεται η χρήση καινοτόμων τεχνολογιών και μεθοδολογιών διδασκαλίας και περιλαμβάνει τη δημιουργία μπροσούρων με κωδικούς QR για την προώθηση της γνώσης των πόλεών μας, ηλεκτρονικά βιβλία χαρακτήρων που θα συμβάλλουν στην προώθηση του πολιτισμού σε διάφορους τομείς, τη δημιουργία εφημερίδας με συνταγές και παραδοσιακά πιάτα από κάθε χώρα – μέλος καθώς επίσης και τη δημιουργία βίντεο και αφισών αναφορικά με τα κυριότερα μνημεία του κάθε τόπου.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν τις κοινωνικές, γλωσσικές αλλά και ψηφιακές τους δεξιότητες. Οι μαθητές μας ανυπομονούν να συναντήσουν τους εταίρους τους διαδικτυακά και να διευρύνουν τους πολιτιστικούς τους ορίζοντες.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση