Αρχική » 2022 » Ιούνιος

Αρχείο μηνός Ιούνιος 2022

Γιορτή Λήξης σχολικής χρονιάς 2021 – 2022

Στις 15 – 6 -2022 τα δύο τμήματα της ΣΤ΄ Τάξης στο πλαίσιο της γιορτής λήξης των μαθημάτων και του αποχαιρετισμού του Δημοτικού Σχολείου παρουσίασαν ένα αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή με αφηγήσεις, ποιήματα, εικόνες, τραγούδια και χορούς  μετέφεραν τα γεγονότα και την ατμόσφαιρα της εποχής.

Στη συνέχεια αποχαιρέτησαν το σχολείο τους με τραγούδια και χορούς ταιριαστά με την περίσταση. Στο τέλος παρέλαβαν τους τίτλους σπουδών από τους δασκάλους τους και ένα αναμνηστικό δώρο από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.

Τους αποχαιρετούμε και τους ευχόμαστε ολόψυχα υγεία και καλή πρόοδο στις νέες προκλήσεις που θα βρουν μπροστά τους στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης , στο Γυμνάσιο.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:

Κείμενα-Power point-Συντονισμός: Πακαλίδου Μάρθα , Βασιλούλης Κων/νος (δάσκαλοι ΣΤ1 και ΣΤ2)

Τραγούδια-Χορωδία: Σουλτάνη Μαρία , Χατζηαγγελάκη Ασημίνα (μουσικοί)

Χοροί: Καπερώνη Βάσω (γυμνάστρια)

Σκηνικά: Μπουνάκη Μαρία (εικαστικός)

 

288164172 2766385090172046 5527836939528545574 n

Ημερήσια εκδρομή στη Θεσσαλονίκη

Στις 27-5-2022 τα δύο τμήματα της ΣΤ΄ Τάξης του σχολείου μας  πραγματοποίησαν ημερήσια εκδρομή στη Θεσσαλονίκη. Επισκεφθήκαμε το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και το Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ.  Εκεί οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 4 θεματικές ενότητες του κέντρου:

α) ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ –  Αστερισμοί και μύθοι

β) ΚΟΣΜΟΘΕΑΤΡΟ –  Το θαύμα της Μηχανικής

γ) ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΤΗΣ 3D –  Moon Thunder

δ) ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ – Τεχνοπάρκο, Τεχνολογία Μεταφορών, Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τον Λευκό Πύργο και την πανέμορφη παραλία της Θεσσαλονίκης , πριν πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής.

Συνοδοί και υπεύθυνοι για την εκδρομή ήταν οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων: κα Πακαλίδου Μάρθα και κος Βασιλούλης Κων/νος.

 

 

 

13       12

11 1

Αθλητική δράση

Την Δευτέρα 30 Μαϊου 2022 μέλη του αθλητικού συλλόγου επιτραπέζιας αντισφαίρισης Βόλου ¨Κένταυρος¨, επισκέφτηκαν το σχολείο μας.  Μας ενημέρωσαν για το ενδιαφέρον άθλημά τους και όλα τα παιδιά του σχολείου έκαναν πρακτική εξάσκηση στην επιτραπέζια αντισφαίριση (πινγκ – πονγκ).

Επίσκεψη στη Λίμνη Κάρλα

Την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022 η Ε τάξη, στα πλαίσια του μαθήματος της Γεωγραφίας, επισκέφθηκε το Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας, όπου συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το κάλεσμα του Ήταυρου». Πηγαίνοντας κάναμε μια πρώτη στάση στο θυρόφραγμα, όπου ο κ. Σωτήρης Γκανάτσιος, πρόεδρος της Δ.Ε. του Μουσείου, εξήγησε  στα παιδιά τη διαδικασία αποξήρανσης και επανασύστασης της λίμνης.

Λίγο έξω από τα Κανάλια, μας περίμενε ο πατήρ Αθανάσιος Σκοπιανός, ο οποίος μάς ξενάγησε στον βυζαντινό ναό του Αγίου Νικολάου.

Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το μουσείο.

Έγινε προβολή και συζήτηση και στο τέλος οι μαθητές έπαιξαν ένα παιχνίδι.

Περιηγήθηκαν κατόπιν στον χώρο του μουσείου.

11     10 1

7    8 1 9 1

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην παραλία του Βόλου

Γλυπτά με φόντο τη θάλασσα – κτήρια με ιστορία

Η Ε τάξη ξεναγήθηκε από την υπεύθυνη του Λυκείου Ελληνίδων κ. Αρμπελιά στον χώρο των γλυπτών δίπλα από την Αργώ και στη συνέχεια τα παιδιά έμαθαν για την ιστορία των κτηρίων της παραλίας (Αχίλλειο, Τράπεζα της Ελλάδας, Πανεπιστήμιο).

 

 

3 1     4 1

5 1        6 1

Βυζαντινό μουσείο Μακρινίτσας

Την Τρίτη 17 Μαΐου 2022 οι μαθητές των Ε1 και Ετάξεων, στα πλαίσια του μαθήματος της Ιστορίας, επισκέφθηκε το Βυζαντινό Μουσείο Μακρινίτσας .

Η επίσκεψη είχε διάρκεια μιάμιση ώρα.

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους του μουσείου, πληροφορήθηκαν για τα διάφορα εκθέματα (άμφια, εικόνες, τμήματα τέμπλου κ.ά.).

Στη συνέχεια συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μια εικόνα χίλιες λέξεις»

οι μαθητές γνώρισαν τα στάδια δημιουργίας μιας εικόνας.

Στο τέλος τους δόθηκαν διάφορες δραστηριότητες.

1      2

Μαθήματα κολύμβησης Δ’ Τάξης

Στα πλαίσια του μαθήματος Φυσικής αγωγής και στην εκμάθηση του αντικειμένου της κολύμβησης, οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο τμημάτων της Δ’ τάξης, κατά την διάρκεια του Γ’ τριμήνου, παρακολούθησαν μαθήματα κολύμβησης στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας «Βασίλης Πολύμερος» με τη συνοδεία της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής κ. Βάσως Καπερώνη.

Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Διμηνίου

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο τμημάτων της Δ΄ δημοτικού, επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο του Διμηνίου, με τη συνοδεία ξεναγού (κ. Γιώτα Πάντου) και των δασκάλων τους (κ. Τζένη Γεωργακάκου, κ. Λίτσα Βαρδακώστα).

IMG 6535       IMG 6537

Επίσκεψη στο INFO

Στις 8 Απριλίου 2022, τα δύο τμήματα της Δ´ Δημοτικού του σχολείου μας, επισκεφτήκαν το Κέντρο Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου (INFO).

Τα παιδιά ενημερώθηκαν με απλά και κατανοητά λόγια για το μύθο της Αργοναυτικής Εκστρατείας και για το Μουσείο της Αργούς που θα γνωρίσουν σε λίγο καιρό.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν την αργό στο χώρο που φυλάσσεται, στο εμπορικό μέρος του λιμανιού του Βόλου.

Έμαθαν τις λεπτομέρειες για την κατασκευή του ομοιώματος της «προϊστορικής Αργούς» με τα 50 κουπιά  και το μεγάλο ταξίδι, των σύγχρονων Αργοναυτών.

 

IMG 6690 1

Αγγλικά Γ’ Τάξη – Παιχνίδια

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΗΝ Γ ΤΑΞΗ

LET’ S PLAY……

http://ebooks.edu.gr/ebooks/v2/books-pdf.jsp?handle=8547/7

ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ  ->

MAGIC BOOK 2 (DVD) – 2. GAMES

KAI TO KANOYME ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ

 

Have a nice summer and have fun with English….

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση