Το εργαστήριο με τη WWF

0

Συγγραφέας: 8ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ | Κατηγορία WWF - Μαθητές σε δράση για το κλίμα | , στις 31-12-2022

3ο και 4ο στάδιο μεθοδολογίας Σχεδιαστικής Σκέψης (Design Thinking) – Γένεση ιδεών (Ideate) και Μοντελοποίηση (Prototype): Εύρεση βέλτιστης λύσης και δημιουργία πρωτοτύπου σε φυσική μορφή
Ένα δημιουργικό και γεμάτο φαντασία εργαστήριο ????‍????πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας με την καθοδήγηση των δύο υπέροχων κυριών της WWF, Eleni Svoronou και Nancy Coutava. Γνωριμία, παιχνίδια, ρόλοι στην ομάδα, παρουσίαση προβλήματος ❓και προτεινόμενων λύσεων ????, τρόποι επικοινωνίας και διάχυσης και τελικά επιλογή της καλύτερης ????.
Και το όνομα αυτής: Ηλιακό micro:bin!
Στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τους συμμαθητές τους, και κυρίως τους μικρούς που δυσκολεύονται στην ανάγνωση και αναγνώριση υλικών, να ανακυκλώνουν σε σωστούς κάδους, οι μαθητές του Ε2 καινοτόμησαν σχεδιάζοντας το Ηλιακό micro:bin. Σε χώρο στο προαύλιο θα τοποθετεί tablet ????που θα φορτίζεται με πάνελ και δίπλα του 3 κάδοι ♻️χαρτιού, πλαστικού και κομποστοποίησης με έναν ελεγκτή BBC micro:bit τοποθετήμενο επάνω σε κάθε κάδο. Ειδικό πρόγραμμα στο tablet με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης ????θα αναγνωρίζει το είδος του ανακυκλώσιμου υλικού και θα στέλνει με bluetooth μήνυμα στο micro:bit του αντίστοιχου κάδου και ένα βελάκι ⬇️θα εμφανίζεται σε αυτό καθοδηγώντας τους μαθητές.
Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε την υλοποίηση της ιδέας μας τη νέα χρονιά! Σύνθημα μας: Τεχνολογία για το καλό – Tech4Good!
Δείτε στο βίντεο όλες τις δραστηριότητες του εργαστηρίου…

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση