Φτου Ξελευθερία!» – Μια γιορτή παράδοσης και συνεργασίας στο 7ο και 8ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας

20260610 0710341 censored 11 20260610 0710571 censored 11 20260610 0711281 censored 11 20260610 0711561 censored1 20260610 0712171 censored1

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κοινή εκπαιδευτική δράση των 7ου και 8ου Δημοτικών Σχολείων Λαμίας με θέμα «Παραδοσιακά Παιχνίδια – Φτου Ξελευθερία!», προσφέροντας στους μαθητές μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν, να θυμηθούν και να βιώσουν παιχνίδια που συντρόφευσαν την παιδική ηλικία παλαιότερων γενεών.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας και ξεκίνησε με θερμή υποδοχή των μαθητών στην αίθουσα εκδηλώσεων. Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Διευθυντής του 8ου Δημοτικού Σχολείου, κ. Κωνσταντίνος Χριστόπουλος, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των σχολείων και της διατήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Το πρώτο μέρος της δράσης πλαισιώθηκε από εντυπωσιακές μοντέρνες χορογραφίες των μαθητριών της Ε΄ τάξης των δύο σχολείων, οι οποίες κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Στη συνέχεια, ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής κ. Ιωάννης Μπογιαντζής παρουσίασε τις θεματικές ενότητες και τα παραδοσιακά παιχνίδια που θα ακολουθούσαν.

Το κύριο μέρος της εκδήλωσης ήταν αφιερωμένο στα παραδοσιακά παιχνίδια. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συμμετάσχουν ενεργά σε παιχνίδια όπως ο χαρταετός, οι σαΐτες, οι σβούρες, το τζαμί, το ταμπαλί, το κουτσό, ο καλόγερος, η διελκυστίνδα, το σχοινάκι, το λάστιχο, το ξυλίκι, οι βόλοι, τα καπάκια και οι κρίκοι σε πασσάλους. Με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, τα παιδιά έπαιξαν, συνεργάστηκαν, διασκέδασαν και ανακάλυψαν τη χαρά των παιχνιδιών που δεν απαιτούν οθόνες, αλλά φαντασία, κίνηση και ομαδικό πνεύμα.

Μετά το δεύτερο διάλειμμα, ακολούθησε ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο σχολείων παρουσίασαν μοντέρνες χορογραφίες, ενώ ξεχώρισε η θεατρική παράσταση «Ένα αλλιώτικο παραμύθι» από τους μαθητές του Ε1΄ τμήματος του 8ου Δημοτικού Σχολείου, η οποία ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις ευχαριστήριες τοποθετήσεις των Διευθυντών των δύο σχολείων, κ. Χρήστου Γκορτσαλή και κ. Κωνσταντίνου Χριστόπουλου, οι οποίοι συνεχάρησαν μαθητές και εκπαιδευτικούς για την άψογη συνεργασία και την επιτυχημένη διοργάνωση.

Θερμές ευχαριστίες αξίζουν σε όλους τους εκπαιδευτικούς που συνέβαλαν στον σχεδιασμό, την οργάνωση και την υλοποίηση της δράσης, καθώς και σε όσους υποστήριξαν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, τις παρουσιάσεις των παραδοσιακών παιχνιδιών και τη θεατρική παράσταση. Η συνεργασία, η δημιουργικότητα και η αφοσίωσή τους συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της εκδήλωσης και στην προσφορά μιας μοναδικής εμπειρίας στους μαθητές και τις μαθήτριες των δύο σχολείων.

 

Δημοσιεύθηκε στην Δράσεις, Σχολική Ζωή. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.