↑ Επιστροφή σε Συνεργασίες

ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ – ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Η σχολική χρονιά 2011-12 ξεκίνησε με τη συνέχιση της συνεργασίας μας με το 1ο Ειδικό Σχολείο Κορυδαλλού. Το θέμα μας τώρα είναι «Ο Χειμώνας». Οι μαθητές των τμημάτων της Α’ Τάξης και του Β’1 τμήματος προσέγγισαν διαθεματικά τα χαρακτηριστικά της εποχής και στις κοινές συναντήσεις των δυο σχολείων παρουσίαζαν και συμμετείχαν κάθε φορά σε δραστηριότητες οι οποίες πρωωθούσαν τη συνεργασία και την ομαδικότητα.  Οι μεγάλες γιορτές του Χειμώνα, τα έθιμα και οι συνήθειες του λαού μας αλλά και η επίδραση στην τέχνη ήταν τα κύρια θέματα που μας απασχόλησαν.

Η συνεργασία και οι δραστηριότητες μας κορυφώθηκαν τις Απόκριες που με δρώμενα από την πόλη και την ύπαιθρο κλείσαμε για φέτος  την κοινή διαδρομή των δύο σχολείων. Μια διαδρομή που χαρίζει στα παιδιά όλα όσα έχει να προσφέρει η ομόνοια,η ομαδικότητα και η αποδοχή της διαφορετικότητας . Τα βίντεο που ακολουθούν περιγράφουν την πορεία μας.

Η παρουσίαση που ακολουθεί αποτέλεσε αφόρμηση στην πρώτη μας συνάντηση

ΑΠΟΚΡΙΕΣ

Από τη συνεργασία μας δεν μπορούσε να λείπει η γιορτή των Αποκρεών. Οι μικροί μαθητές των δύο σχολείων παρακολούθησαν αφιερώματα αλλά και ασχολήθηκαν με την κατασκευή μάσκας. Τέλος, δεν μπορούσαν να λείπουν τα δρώμενα. Έτσι ο κουδουνάτος από τη Νάξο και το παραδοσιακό μας γαϊτανάκι έκλεισαν με τον πιο ωραίο και διασκεδαστικό τρόπο τη συνάντηση. Μπορείτε να δείτε μερικές στιγμές στο βίντεο που ακολουθεί:

<object width=»420″ height=»315″><param name=»movie» value=»http://www.youtube.com/v/FC16cGU-XWk?version=3&amp;hl=el_GR&amp;rel=0″></param><param name=»allowFullScreen» value=»true»></param><param name=»allowscriptaccess» value=»always»></param><embed src=»http://www.youtube.com/v/FC16cGU-XWk?version=3&amp;hl=el_GR&amp;rel=0″ type=»application/x-shockwave-flash» width=»420″ height=»315″ allowscriptaccess=»always» allowfullscreen=»true»></embed></object>

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/synergasies/xeimonas

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων