↑ Επιστροφή σε Καλλιτεχνικά

ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ

Σχολική χρονιά 2008-09

Στα πλαίσια των σχολικών περιβαλλοντικών προγραμμάτων, το έτος 2008-09, το 2ο τμήμα της Ε’ τάξης ασχολήθηκε με το δέντρο.

Το θέμα απασχόλησε τους μαθητές τόσο από τη σκοπιά της οικολογίας όσο και από τη σκοπιά της μορφής του δέντρου μέσα στην τέχνη.

Σε συνεργασία με το Μουσείο Παιδικής Τέχνης, χρησιμοποιήθηκε η αντίστοιχη μουσειοσκευή με θέμα το δέντρο και τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με υλικά και τεχνικές ζωγραφικής.  Ακολούθησε επίσκεψη στο μουσείο και παρακολούθηση προγράμματος. Εκεί τα παιδιά έμαθαν για τη ζωή και τα έργα του Pablo Picasso. Την ίδια εποχή, στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας, ασχολήθηκαν με έργα ζωγραφικής και με αφορμή τις εικόνες του βιβλίου έγραψαν το πρώτο τους έργο. Μπορείτε να το δείτε πατώντας εδώ:

pinakas

 

 

Στη συνέχεια του προγράμματος, οι μαθητές ζωγράφισαν τα πρώτα τους έργα με θέμα το δέντρο. Χρησιμοποίησαν υλικά όπως μαρκαδόροι, λαδοπαστέλ και ξυλομπογιές σε χαρτί ξυλογραφίας καθώς και σε βελουτέ. Τα έργα σκαναρίστηκαν και παρουσιάστηκαν σε μια ταινία με το λογισμικό Movie Maker.

Οι ζωγραφιές των παιδιών τα οδήγησαν στην παραγωγή γραπτού λόγου με τη μορφή αφήγησης ή ποιήματος. Ο συνδυασμός ζωγραφικής και γραπτού λόγου μας έδωσε ένα μικρό βιβλίο με θέμα «Το δέντρο» που μπορείτε να το δείτε πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:

to-dentro

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς, τα δύο τμήματα της Ε’ Τάξης, παρουσίασαν τα έργα των μαθητών στη σχολική μας εκδήλωση και οργανώθηκε 10ήμερο παζάρι και έκθεση εικαστικών όπου πουλήθηκαν αντικέιμενα με αντίτυπα από τα έργα καθώς και τα δύο μικρά βιβλία.

Τα έσοδα από το παζάρι προσφέρθηκαν στο Σωματείο «Φάρος Τυφλών» όπου είχε προηγηθεί επίσκεψη της Ε’ Τάξης.

Τόσο στο παζάρι όσο και στην τελική εκδήλωση ήταν σημαντική η συμμετοχή των μαθητών αλλά και η παρουσία των υπεύθυνων του Σωματείου.

Η πρόσκληση της εκδήλωσής μας

Φωτογραφίες από την έκθεση, το παζάρι και την εκδήλωση.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/kallitexnika/to-dendro

Αφήστε μια απάντηση

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων