Μάιος 2021 αρχείο

ΟΔΗΓΙΕΣ/ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ 10/5/21

Αξιότιμοι γονείς/κηδεμόνες,

Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη.

Εν όψει της επαναλειτουργίας των σχολείων από τη Δευτέρα 10/5/2021, οι μαθητές, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση:  ΚΥΑ  Δ1α/ Γ.Π..οικ.27707/05-05-2021, πρέπει να κάνουν ατομικό διαγνωστικό τεστ, πριν την επάνοδό τους στο σχολείο. Από σήμερα, Τετάρτη 5/5/2021, διατίθεται στα φαρμακεία το σχετικό τεστ και μπορείτε να το προμηθευτείτε με τον ΑΜΚΑ του μαθητή. Σύμφωνα με την ανωτέρω ΚΥΑ και τη διευκρινιστική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ, 50209/5-5-21, το τεστ θα διενεργείται δύο (2) φορές την εβδομάδα, πριν από τη Δευτέρα και πριν από την Πέμπτη και ως 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.

Η καταχώρηση του αποτελέσματος είναι υποχρεωτική. Η διεύθυνση της σχετικής πλατφόρμας είναι: 

self-testing.gov.gr

Χρήσιμες οδηγίες τόσο για τη διενέργεια όσο και για τη δήλωση και την έκδοση της σχολικής κάρτας μπορείτε να δείτε στα επισυναπτόμενα παρακάτω.

θα εκτυπώσετε τη σχολική κάρτα και θα την υπογράψετε, αν διαθέτετε τη δυνατότητα εκτύπωσης. Μπορείτε όμως και  να την αντιγράψετε σε ένα χαρτί υπογεγραμμένο από εσάς. Εναλλακτικά, τη Δευτέρα το πρωί στην είσοδο του σχολείου θα υπάρχουν τυπωμένες κάρτες τις οποίες μπορείτε να συμπληρώσετε και να υπογράψετε εκείνη τη στιγμή. Επίσης, από την παραπάνω διεύθυνση μπορείτε να ενημερωθείτε για την καταχώρηση των αποτελεσμάτων και τις απαιτούμενες ενέργειες από εσάς, σε περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι θετικό.

Οι μαθητές υποχρεούνται να έχουν μαζί τους τη σχολική κάρτα όλες τις ημέρες και κάθε Δευτέρα και Πέμπτη να την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς που θα βρίσκονται στην είσοδο του σχολείου. Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής δεν τη διαθέτει, το σχολείο προχωρά στις ενέργειες που προβλέπονται από το άρθρο 3 της ΚΥΑ και το παιδί πρέπει να αποχωρήσει.

Σας επισυνάπτουμε για την ενημέρωση και τη διευκόλυνσή σας:

  • τη διεύθυνση της ιστοσελίδας για τη δήλωση, όπου υπάρχει και χρήσιμο υλικό
  • χρήσιμο βίντεο με οδηγίες για τη διενέργεια του τεστ
  • οδηγίες για την έκδοση κάρτας μαθητή
  • την Κοινή Υπουργική Απόφαση όπου επισημαίνονται τα κυριότερα σημεία
  • υπενθύμιση του κανονισμού της δια ζώσης λειτουργίας της σχολικής μας μονάδας (αποχώρηση, προσέλευση κ.ά.)
  • τη διευκρινιστική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ, 50209/5-5-21

Τα μέτρα της προηγούμενης περιόδου ισχύουν αυστηρά (μάσκες, αποστάσεις, αντισηψία, σταδιακή προσέλευση και αποχώρηση) και σας παρακαλούμε να τηρηθούν σε συνδυασμό με τις νέες οδηγίες, προκειμένου η έναρξη των μαθημάτων δια ζώσης να γίνει με ασφάλεια και ομαλότητα. 

Σας ευχαριστούμε για την πολύτιμη συνεργασία σας και ευχόμαστε υγεία και καλή επάνοδο!

 

 



Λήψη αρχείου

 



Λήψη αρχείου

 



Λήψη αρχείου

 



Λήψη αρχείου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/3738

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς