01/11/2020 αρχείο

“Έρχομαι μαζί με τα κιτρινισμένα φύλλα…” – από τη Γ’ τάξη

Εποχή αλλαγών το φθινόπωρο, που μας προκαλεί και μας εμπνέει. Ένα ιδιαίτερο φθινόπωρο φέτος, που το προσεγγίσαμε όμως από τη γλυκιά, την ατμοσφαιρική του πλευρά. Ένα μαθητούδι μου έγραψε κάτι που πολύ με συγκίνησε:

“Το φθινόπωρο…μου δίνει χαρά και λύπη και σε συνδυασμό μιαν ομορφιά”

Μέσα σε αυτά τα λόγια ενός μαθητή της τρίτης δημοτικού αποτυπώνεται η σοφία αυτής της ζωής, όλα τα συναισθήματα είναι καλοδεχούμενα, γιατί αυτή είναι η ζωή, γλυκόπικρη, αντιφατική, αλλά πολύ πολύ όμορφη!

Θα αφήσω όμως τα παιδιά να μιλήσουν, να μας υπενθυμίσουν αυτούς τους δύσκολους καιρούς την ομορφιά που κρύβεται γύρω μας…

Ακολουθήστε μας στην πορεία που ακολουθήσαμε: πρώτα εμπνευστήκαμε από τα λόγια μεγάλων ποιητών και θεματικούς ζωγραφικούς πίνακες, με μουσική επένδυση από φθινοπωρινές μελωδίες. Έπειτα αποτυπώσαμε το δικό μας φθινόπωρο! Καλή σας περιπλάνηση!

 



Λήψη αρχείου

 

 

 

Πατήστε την εικόνα για να ‘περπατήσετε’ το δικό μας φθινόπωρο!

 

Υ.Γ. Με τον τρόπο αυτό η ανάγνωση, η μελέτη κειμένων και η παραγωγή γραπτού λόγου αποκτά νόημα για τα παιδιά. Και όλοι – μικροί μεγάλοι – μαθαίνουμε μόνο όταν αντιληφθούμε πως ό,τι κάνουμε, μέσα ή έξω από το σχολικό πλαίσιο μας, μάς είναι χρήσιμο, μας κάνει καλύτερους ανθρώπους.

Τη φθινοπωρινή μας καλημέρα! Εις το επανιδείν…

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/3436

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς