Οκτώβριος 2020 αρχείο

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Αξιότιμοι γονείς και κηδεμόνες,

Το σχολείο μας τιμά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, με αφιερώματα εντός κάθε σχολικού τμήματος την Τρίτη 27/10, από τις 8.15 έως τις 9.40. (Το ολοήμερο δε θα λειτουργήσει).
Την Τετάρτη, 28/10, θα παραμείνει κλειστό και θα ακολουθηθούν οι σχετικές οδηγίες για την αποφυγή συνωστισμού. Έτσι, δε θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις και η δοξολογία θα τελεστεί με τις προβλεπόμενες από την ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση)οδηγίες, χωρίς τη συμμετοχή των μαθητών μας.

Ευχόμαστε να είναι οι νεώτερες γενιές, άξιοι συνεχιστές του έργου των προγόνων μας και οι επόμενες χρονιές να χαρακτηριστούν από την καθολική μας συμμετοχή,

Η Διευθύντρια & Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου μας.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/3433

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2020 – από τη Γ’ τάξη

Με αφορμή την 16η Οκτωβρίου, η οποία έχει ανακηρυχθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα ισορροπημένης διατροφής και την υιοθέτηση μια υγιούς διατροφικής στάσης, αναλάβαμε κι εμείς δράση! Αφήσαμε τα σχολικά μας βιβλία στην άκρη και δώσαμε στη μέρα – και όχι μόνο στη συγκεκριμένη, αλλά και σε κάθε μέρα από δω και πέρα – την υγιή θέση που της αρμόζει!

Πρώτα ενημερωθήκαμε για τις ομάδες τροφίμων, τη διατροφική πυραμίδα και τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα υγιεινό, μα και γευστικό πιάτο!

 

 

 

 

 

Στη συνέχεια, κόψαμε φωτογραφίες που σχετίζονταν με τρόφιμα και φτιάξαμε κολάζ με διάκριση των υγιεινών επιλογών από τις ανθυγιεινές επιλογές, που αφορούσαν στα 3 κυρίως γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) και στα 3 σνακ (δεκατιανό, απογευματινό, προ ύπνου).

 

Τέλος, χωριστήκαμε σε ομάδες, πήραμε χαρτί και μολύβι κι ετοιμάσαμε υποδείγματα ισορροπημένων διατροφικών πλάνων!



Λήψη αρχείου

Τώρα το μόνο που μένει είναι να συνεχίσουμε την καλή δουλειά που κάναμε μέσα στην τάξη και στην καθημερινότητά μας με πυξίδα μας τη ρήση

“Το φάρμακό μας είναι η τροφή μας

και η τροφή μας είναι το φάρμακό μας”!

Ευχόμαστε μια υγιή και “γευστική” χρονιά!

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/3430

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς