Μάιος 2020 αρχείο

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Αξιότιμοι Γονείς/Κηδεμόνες
Ενόψει της επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων και της επιστροφής των μαθητών/τριών στις τάξεις, σας ενημερώνουμε ότι οι στρατηγικές εφαρμογής της κοινωνικής απόστασης στο σχολικό περιβάλλον, όπως καθορίζονται από την υπ’ αρ.πρωτ:63417/ΓΔ4/26-5-2020,ΥΠΕθ, εφαρμόζονται ως εξής:

1.Αύξηση του διαστήματος μεταξύ των μαθητικών θρανίων στο 1,5 μέτρο.

2.Φροντίδα για περιορισμό της φυσικής επαφής κατά την ώρα προσέλευσης στη σχολική μονάδα.

3. Μέριμνα από τους Γονείς/Κηδεμόνες κατά την ώρα αποχώρησης, ώστε να παραλαμβάνουν τους μαθητές αποφεύγοντας τον συγχρωτισμό και τη σωματική επαφή, τόσο των παιδιών όσο και τη δική τους.

4. Εφαρμογή των βασικών κανόνων υγιεινής και μέτρων πρόληψης της διασποράς του ιού.
• Υγιεινή των χεριών με πλύσιμο χρησιμοποιώντας νερό και κρεμοσάπουνο είτε με χρήση αντισηπτικού διαλύματος. Ειδικά κατά την είσοδο μαθητών και εκπαιδευτικών στις αίθουσες διδασκαλίας θα πρέπει η αντισηψία των χεριών να υλοποιείται με τη χρήση αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος.
• Εκπαίδευση των μαθητών στην διαχείριση του τυχόν βήχα ή φτερνίσματός τους, ειδικά μέσα στον κλειστό χώρο της αίθουσας διδασκαλίας
• Πολύ καλός αερισμός της αίθουσας διδασκαλίας με φυσικό τρόπο, καθ’ όλη τη διάρκεια του μαθήματος.
• Προαιρετική χρήση της μάσκας.
• Αυστηρή αποφυγή ανταλλαγής αντικειμένων μεταξύ μαθητών και δασκάλων.
• Αυστηρή αποφυγή χρήσης κοινού εξοπλισμού. Φροντίδα ώστε η κασετίνα κάθε μαθητή/τριας να περιέχει τα απαραίτητα αντικείμενα για προσωπική χρήση (ξυσμένα μολύβια, στυλό, γόμα, ξύστρα, χάρακα, χρώματα, μαρκαδόρο πίνακα κ.ά.)
• Διατήρηση ασφαλούς απόστασης μεταξύ εκπαιδευτικού προσωπικού-μαθητών και μαθητών μεταξύ τους.
• Συμβολή όλων στην διατήρηση της καθαριότητας του περιβάλλοντος χώρου και στη συνεχή υπενθύμιση των βασικών αρχών υγιεινής.
• Μέριμνα για φαγητό και νερό από το σπίτι, καθώς το κυλικείο δε θα λειτουργεί.
• Αυστηρή αποφυγή της χρήσης των κοινόχρηστων βρυσών από τους μαθητές.

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι βάσει της παραπάνω εγκυκλίου του ΥΠΕθ, το Ολοήμερο Πρόγραμμα και η Πρωινή Ζώνη, δε θα λειτουργήσουν. Όλοι οι μαθητές θα σχολάνε στις 13.15

Παρακαλούμε ενημερωθείτε για τα μέτρα πρόληψης για την επανέναρξη λειτουργίας των σχολικών μονάδων:

Συμβουλές για μικρούς κορωνομαχητές:

ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Προστάτευσε τον εαυτό σου και το σχολείο σου:



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

ΔΕΙΤΕ ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΕΛΙΔΑ ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠ/ΚΟ ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΤΕΛΙΔΑ.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/3385

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧ. ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΧ. ΧΡΟΝΙΑ

Σας ενημερώνουμε ότι βάσει της υπ’ αρ. 57807/Δ1-18-5-2020 εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων οι μαθητές και οι μαθήτριες πρέπει να διατηρήσουν όλα τα βιβλία του παρόντος σχολικού έτους (2019-2020) για την πιθανή αξιοποίησή τους και την επόμενη σχολική χρονιά 2020-2021.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/3384

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ & ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ

Αξιότιμοι γονείς/κηδεμόνες,

όσοι/όσες από εσάς ενδιαφέρεστε για τη φοίτηση των τέκνων σας στα Πρότυπα και Πειραματικά Γυμνάσια, μπορείτε να ενημερωθείτε στο παρακάτω έγγραφο:



Λήψη αρχείου

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/3381

ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΜΕ ΞΑΝΑ… – ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗ Β’ ΤΑΞΗ

Ήταν αρχές Φλεβάρη όταν ξεκινήσαμε να προγραμματίζουμε την έκθεση μας. Θα συνέβαινε στο σχολείο τη μέρα της γιορτής για την 25η Μαρτίου. Είχαμε κανονίσει και συνάντηση με τους γονείς μας για να τους ενημερώσουμε και να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες. Προσκλήσεις, αφίσες, λεζάντες… όλα βγαλμένα και ταιριαστά με μαθήματα που μας άρεσαν στη Γλώσσα.

Δείτε εδώ και το πρόγραμμα μας:

 

 

 

 

 

Κι όπως πολλά άλλα τον τελευταίο καιρό…έτσι κι αυτό ακυρώθηκε.

Ακυρώθηκε;; Ας μην αφήνουμε τίποτα σε εκκρεμότητα, είπαμε. Απλώς, αναβλήθηκε, πήρε μια μικρή παράταση και μεταλλάχθηκε. Άλλαξε τόπο, χρόνο, μορφή αλλά … ΕΓΙΝΕ!

Πριν το Πάσχα λοιπόν, σηκώσαμε τα μανίκια και ξεκινήσαμε. Τόπος: μια μικρή γωνίτσα στο διαδίκτυο, η ηλεκτρονική τάξη που έχει γίνει το στέκι για να βρισκόμαστε τους τελευταίους μήνες. Τρόπος: Δράση μέσα στο σπίτι. Συμμετέχοντες: Παιδιά, γονείς, παππούδες από το χωριό, δάσκαλοι.

Με όπλο λοιπόν μια φωτογραφική μηχανή και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ανακαλύψαμε, ή καλύτερα… εκτιμήσαμε τους θησαυρούς που κρύβουν τα σπίτια μας. Φτιάξαμε ντεκόρ, ρυθμίσαμε το φωτισμό, γράψαμε μια μικρή περιγραφή και να το αποτέλεσμα.

Κυρίες και κύριοι,

Καλώς ήρθατε στη Λαογραφική μας Έκθεση!

Ευχαριστώ θερμά τους γονείς των μαθητών μου για την άμεση ανταπόκριση και συνεργασία!

Μαρία Κουνέλη

(Για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων και ιδιοκτησίας, στις περιγραφές των αντικειμένων αναγράφονται μόνο τα αρχικά γράμματα των ονομάτων)

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/3378

Εγγραφή Μαθητών στην Α΄ τάξη για το σχ. έτος 2020-21

Ανακοινώνεται ότι οι εγγραφές των μαθητών/-τριων που θα φοιτήσουν στην Πρώτη Τάξη του Δημοτικού σχολείου, κατά το σχολικό έτος 2020-2021, αρχίζουν την Παρασκευή 15/5/2020 και λήγουν την Παρασκευή, 29/5/2020

Ενημερωθείτε παρακάτω για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά:



Λήψη αρχείου

Εάν υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής με ηλεκτρονικό τρόπο, μπορείτε να στείλετε ένα μήνυμα στο mail του σχολείου:

mail@8dim-koryd.att.sch.gr

με θέμα «ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΗΝ Α ΤΑΞΗ», όπου στο σώμα κειμένου του μηνύματος να αναφέρετε ότι επιθυμείτε την εγγραφή του παιδιού σας, αναγράφοντας το ονοματεπώνυμό σας και το ονοματεπώνυμο του/της μαθητή/τριας, προκειμένου να σας σταλούν περαιτέρω οδηγίες.

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΟΡΙΑ – ΟΔΟΙ – ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ 6ου & 8ου ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧ. ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ



Λήψη αρχείου



Λήψη αρχείου

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/3374

“Ψηφιακή” Μαθητική Εβδομάδα Δράσης 2020 – από το Στ’

Όπως κάθε χρόνο με τους μαθητές μου, έτσι και φέτος συνεργαζόμαστε με την Actionaid και συμμετέχουμε σε μια εβδομάδα εκπαιδευτικών δράσεων που στοχεύουν στη ευαισθητοποίησή μας σε θέματα που δυσχεραίνουν την ποιότητα ζωής μας. Η φετινή 16η Μαθητική Εβδομάδα Δράσης έχει ως θεματική το κλίμα: το κλίμα που αλλάζει, το κλίμα που βρίσκεται σε κρίση, το κίμα που θέλει άμεσα την προσοχή και την άμεση δράση όλων μας!

Για ευνόητους λόγους δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί, γι’ αυτό και θα υλοποιήσουμε μια εναλλακτική δράση, που δε θα είναι πορεία, αλλά πολλά “βήματα”, που ίσως αν τα αθροίσουμε μαζί μας δώσουν λίγο από τη δυναμική μιας ειρηνικής πορείας, χωρίς φυσική παρουσία, αλλά με δημιουργικές δράσεις που θα πραγματοποιήσουμε στην ασφάλεια του σπιτιού μας!

Την ακόλουθη λοιπόν εβδομάδα, ξεκινώντας από αύριο, η εργασία μας θα ακολουθήσει τα εξής βήματα:

Βήμα 1ο: Μαθαίνω για το κλίμα

Θα ενημερωθούμε για την  κλιματική αλλαγή

Βήμα 2ο: Το “Βήμα” μου για τον πλανήτη

Θα αναλάβουμε δράση! Θα ετοιμάσουμε το δικό μας βήμα, ώστε να αποτελέσουμε κι εμείς μέρος του παγκόσμιου πια κινήματος για την κλιματική αλλαγή.

Ελάτε να συμμετέχουμε σε μια “Πορεία με στόχο”, όσων πιστεύουν πως από μικρές δράσεις μπορούν να έρθουν μεγάλες αλλαγές!

Θα μοιραστούμε εν καιρώ τους καρπούς των δράσεών μας!

Επιτρέψτε μου να κλείσω αυτή την επικοινωνία με κάποιες σκέψεις που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα  ιδωμένες υπό το πρίσμα της Εκπαίδευσης για τον ενεργό παγκόσμιο πολίτη (Global Citizenship Education):

  • Το πόσο διασυνδεδεμένοι είμαστε όλοι οι κάτοικοι του πλανήτη Γη. “Αν έστω και ένα παιδί σε κάποια άκρη του κόσμου πεθαίνει από την πείνα ή από τον πόλεμο, τότε ο πολιτισμός μας έχει αποτύχει οικτρά” (Νίκος Καζαντζάκης). Και τα πρόσφατα γεγονότα το δείχνουν. Στην εποχή που άνθρωποι και ιδέες μετακινούνται συνεχώς και ελεύθερα το τι συμβαίνει στην μια άκρη του κόσμου μας αφορά άμεσα.

  • Τη σημασία της ανθεκτικότητας ή προσαρμοστικότητας (resilience). Θεωρούμε ότι είναι μια από τις πιο σημαντικές ικανότητες που πρέπει να καλλιεργείται στα άτομα, αλλά και στις κοινωνίες. Αφορά στη δυνατότητα να προσαρμοζόμαστε και να ξεπερνάμε σχετικά ανώδυνα δύσκολες ή τραυματικές καταστάσεις. Αυτό θα πρέπει να είναι ένας από τους στόχους του εκπαιδευτικού συστήματος αλλά κυρίως των πολιτικών που θεσπίζονται σε επίπεδο κρατών.

  •  Τη δύναμη της αλληλεγγύης. Και δίνει τεράστια ελπίδα η δύναμη που ενώνει τους ανθρώπους και η συνειδητοποίηση του πόσα πράγματα μπορούν να επιτευχθούν εάν υπάρχει. Οι πολίτες έχουν εξαιρετικά αντανακλαστικά και μπροστά στην απειλή ξέρουν να ενώνονται και να πετυχαίνουν… θαύματα.

  • Τη σύνδεση του περιβάλλοντος με την υγεία του ανθρώπου.

Ο άνθρωπος δε θα είναι ποτέ υγιής εάν ο πλανήτης δεν είναι, ενώ το αντίθετο δεν ισχύει: ο πλανήτης μπορεί να είναι υγιής και χωρίς την παρουσία του ανθρώπου.

 

Να είστε καλά και ασφαλείς!

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/3372

ΑΔΥΜ – Οδηγίες για γονείς – Σχ. Έτος 2020-2021

ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΥΓΕΙΑΣ Μαθητών (ΑΔΥΜ)

Ποιοι μαθητές υποχρεούνται να φέρουν Ατομικό Δελτίο Υγείας;

  • Οι μαθητές που θα εγγραφούν για το σχολικό έτος 2020- 2021 στην Α΄ τάξη
  • Οι μαθητές της Γ΄ τάξης που το σχολικό έτος 2020-2021 θα φοιτήσουν στην Δ΄ τάξη.

 

  • Καθιερώνεται το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ.) ως δικαιολογητικό εγγραφής των παιδιών στο νηπιαγωγείο και στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου, καθώς και ως ιατρικό πιστοποιητικό παρακολούθησης της υγείας των μαθητών/τριών κατά τη διάρκεια φοίτησής τους στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
  • Καταργούνται όλα τα πιστοποιητικά υγείας ως δικαιολογητικά εγγραφής για το Νηπιαγωγείο (πιστοποιητικό οδοντολογικής εξέτασης) και την Α΄ τάξη του Δημοτικού σχολείου (πιστοποιητικά οδοντολογικής, καρδιολογικής και οφθαλμολογικής εξέτασης)
  • Το Α.Δ.Υ.Μ. προωθείται προς συμπλήρωση με την ευθύνη και τη φροντίδα των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών/τριών, οι οποίοι ενεργούν σχετικά, συνοδεύοντας τα παιδιά σε επισκέψεις στους αρμόδιους ιατρούς και προσκομίζοντας το Βιβλιάριο Υγείας του Παιδιού καθώς και κάθε άλλο στοιχείο που πιστοποιεί την κατάσταση της υγείας τους.

Πού πηγαίνω – Ποιοι Γιατροί συμπληρώνουν το ΑΔΥΜ και

Πού βρίσκω το ειδικό έντυπο;

Το Α.Δ.Υ.Μ. καταρτίζεται και συμπληρώνεται από ιατρούς:

  • Οικογενειακός ιατρός της Ομάδας Υγείας, που στελεχώνει τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ)
  • Ιατρός ειδικότητας παιδιατρικής των Τοπικών Ομάδων Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ.)
  • των οικείων Μονάδων Υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας ΠΕΔΥ (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά ιατρεία κλπ) ή
  • των Εξωτερικών Ιατρείων των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων ή
  • των ιδιωτών ιατρών συμβεβλημένων με τον Εθνικό Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.)
  • τον αντίστοιχο ασφαλιστικό φορέα των γονέων και κηδεμόνων ή
  • από ιδιώτες ιατρούς (χωρίς σύμβαση με ασφαλιστικά ταμεία).

Οι ειδικότητες των ιατρών που έχουν τη δυνατότητα κατάρτισης και συμπλήρωσης και την ευθύνη υπογραφής του Α.Δ.Υ.Μ. Είναι:

  • παιδίατροι ή
  • γενικοί ιατροί ή
  • σε ειδικές περιπτώσεις, παθολόγοι.

Το συμπληρωμένο Α.Δ.Υ.Μ.:

  • κατατίθεται από τους γονείς/κηδεμόνες στη σχολική μονάδα φοίτησης του μαθητή/τριας. Αντίγραφο φυλάσσεται στον ατομικό φάκελο υγείας του μαθητή/τριας στο αρχείο της Μονάδας Υγείας ή του ιατρού που αναλαμβάνει την ευθύνη συμπλήρωσης του, ενώ άλλο αντίγραφο φυλάσσεται στο Βιβλιάριο Υγείας του Παιδιού από το γονέα ή κηδεμόνα.
  • Ισχύει για τρία (3) σχολικά έτη για το Δημοτικό Σχολείο, για δε το Νηπιαγωγείο ισχύει για όλη τη διάρκεια της φοίτησης των νηπίων σε αυτό.
  • Κατατίθεται στη σχολική μονάδα ως δικαιολογητικό εγγραφής του μαθητή στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού
  • Κατατίθεται στην οικεία σχολική μονάδα το αργότερο έως το τέλος Σεπτεμβρίου,
  • Αξιοποιείται για τα ακόλουθα:

α. Για τη συμμετοχή των μαθητών/τριών στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής

β. Για τη συμμετοχή των μαθητών/τριών στους «Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΊΑΣ», στις λοιπές σχολικές αθλητικές

και άλλες δραστηριότητες του σχολείου

  • Δεν ισχύει για δραστηριότητες που υλοποιούνται από άλλους φορείς πλην του σχολείου ή του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.
  • Η παράληψη κατάθεσης του Α.Δ.Υ.Μ. μετά το Σεπτέμβριο, συνεπάγεται τη φυσική παρουσία χωρίς ενεργή συμμετοχή του μαθητή/τριας στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής, ο δε μαθητής δεν θεωρείται αδικαιολογήτως απών, μετά από σχετική απόφαση του συλλόγου διδασκόντων ύστερα από εισήγηση του εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής και του Διευθυντή της σχολικής μονάδας.

Παρατηρήσεις

  • Τα Έντυπα Ατομικά Δελτία Υγείας (ΑΔΥΜ) για τους μαθητές που θα εγγραφούν στο Δημοτικό και θα φοιτήσουν στην Α΄ τάξη ή για τους μαθητές που θα φοιτήσουν στην Δ΄ τάξη το σχολικό έτος 2020- 2021 υπάρχουν στο Σχολείο ή:
    Πατήστε εδώ για το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ)

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/3371

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2020-2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΩΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020-2021

Αξιότιμοι γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι οι  εγγραφές των μαθητών/τριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2020-2021, θα γίνονται στο γραφείο της Διεύθυνσης

Καθημερινά: 9:30-12:30

κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με το σχολείο (2104958281),

για την αποφυγή συνωστισμού και τηρώντας τα απαιτούμενα μέτρα αποφυγής διασποράς του κορονοϊού

(χρήση μάσκας, αντισηπτικών και δικό σας στιλό).

Εάν υπάρχει η δυνατότητα αποστολής της αίτησης-δήλωσης και των βεβαιώσεων εργασίας ή/και ανεργίας με ηλεκτρονικό τρόπο, θα είναι προτιμότερο και μπορεί να γίνει στο mail του σχολείου:
mail@8dim-koryd.att.sch.gr
συμπληρώνοντας τη  σχετική αίτηση – δήλωση που θα βρείτε εδώ:
https://grafis.sch.gr/index.php/s/LfdNFNDzmCsszWk
Όσον αφορά τις βεβαιώσεις εργασίας ή/και ανεργίας μπορείτε να τις σαρώσετε (σκανάρετε) ή να τις φωτογραφίσετε και να τις επισυνάψετε στο μήνυμα μαζί με τη συμπληρωμένη αίτηση.
Παρακαλούμε το μήνυμα να έχει θέμα «Εγγραφή στο ολοήμερο» και στο σώμα κειμένου του μηνύματος να αναφέρετε το ονοματεπώνυμο του/της μαθητή/τριας και την τάξη στην οποία θα φοιτήσει κατά το σχ. Έτος 2020-21

Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται:
α)  μαθητές/τριες των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι.
Δικαίωμα εγγραφής στο Ολοήμερο δίνεται και στην περίπτωση που προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας από τον ένα γονέα και κάρτα ανεργίας από τον άλλο. Για τους αυτοαπασχολούμενους (ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες,…) αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής ακόμα κι αν δεν έχει εξοφληθεί.
β) μαθητές/τριες των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (μαθητές πολύτεκνων/τρίτεκνων/μονογονεϊκών οικογενειών, μαθητές με γονείς με χρόνιες παθήσεις/ενταγμένους σε πρόγραμμα απεξάρτησης/φυλακισμένους).

γ) πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ και τα παιδιά τους φοιτούν σε σχολικές μονάδες Π.Ε με εγγραφή στο πρωινό πρόγραμμα, και δεν είναι ενταγμένα στις λειτουργούσες Δ.Υ.Ε.Π.

δ) Η εγγραφή των μαθητών που ανήκουν σε Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες (Ρομά, προσφυγόπουλα) στο Ολοήμερο Πρόγραμμα γίνεται χωρίς προϋποθέσεις.

Στο τμήμα Πρωινής Ζώνης (7:00-8:00) δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι και φοιτούν στο Ολοήμερο Πρόγραμμα.
Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του τμήματος Πρωινής Ζώνης μαθητών είναι 10 μαθητές για Σχολεία με λειτουργικότητα από 9/θέσια και άνω.

ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 13:20 ΕΩΣ ΤΙΣ 16:00

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/3370

Η φωνή μιας Καρυάτιδας – από το Δ’1

Mέσα από το περιβάλλον της e class κάναμε εξ αποστάσεως μια επανάληψη στο χρυσό αιώνα του Περικλή. Παρακολουθήσαμε προβολές και βίντεο από το «φωτόδεντρο», την πλατφόρμα «Αίσωπος» και το YouTube με τα οποία ζωντάνεψε μπροστά μας ο χρυσός αιώνας της τέχνης στην αρχαία Αθήνα. Ένα από τα βίντεο που παρακολουθήσαμε είναι του Αντώνη Θεοχαράκη Κιούκα και θα το βρείτε στη διεύθυνση:

https://www.youtube.com/watch?v=N00Z-VSMWZo&feature=youtu.be

Αφορά σε ένα διάσημο άγαλμα, την κυρία της Ωσέρ, που βρέθηκε στην Κρήτη, μεταφέρθηκε στο Μουσείο του Λούβρου στη Γαλλία και τελικά, μετά από ενέργειες ενός Έλληνα αρχαιολόγου, επέστρεψε στην πατρίδα του. Στο βίντεο αυτό αφηγείται το ίδιο το άγαλμα την περιπέτειά του. Αυτό στάθηκε η αφορμή να συσχετίσουμε την ιστορία της Ωσέρ με αυτήν της μιας Καρυάτιδας του Ερεχθείου, που βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο της Αγγλίας.

Γίναμε, λοιπόν, όλοι μας, ο καθένας ξεχωριστά, αυτή η Καρυάτιδα που αφηγείται την ιστορία της. Και παρά την απόσταση που μας χωρίζει όλο αυτό το διάστημα εξαιτίας του ιού, καταφέραμε να ζεστάνουμε τις ψυχούλες μας,  να συγκινηθούμε και να ενώσουμε τις φωνές μας στην αφήγηση που ακολουθεί. Για να την διαβάστε πατήστε πάνω στην εικόνα.

Ευχαριστώ τους μαθητές μου για τη συγκίνηση που βίωσα!!!

Ζ. Τσιμαχίδου

 

Πατήστε την εικόνα για να “ακούσετε” τη φωνή της Καρυάτιδας

 

 

 

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/3366

ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ

“Κι ένα τέταρτο μητέρας αρκεί για δέκα ζωές,

και πάλι κάτι θα περισσέψει

που να το ανακράξεις σε στιγμή μεγάλου κινδύνου”

Οδυσσέας Ελύτης

Τους στίχους αυτούς τους έγραψε ο μεγάλος μας ποιητής για να δείξει πόσο πολύτιμη είναι η μητέρα στη ζωή μας.

Η προσφορά της είναι ανεκτίμητη. Είναι δημιουργός ζωής, φορέας ανόθευτης αγάπης, συμπαραστάτης στα δύσκολα, οδηγός, συνεργάτης, πλάστης για τα όμορφα.

Η μητέρα μας δε χρειάζεται ευχαριστίες ή δώρα, της φτάνει ένα χαμογελαστό μας βλέμμα, μια ζεστή αγκαλιά και ένα μεγάλο “Σ’ ΑΓΑΠΩ”.

ΝΑ ΤΟ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ.

 

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ. (ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΞΥΛΑ)

ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΓΑΛΗΝΟ:

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/3360

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς