Ιανουάριος 2019 αρχείο

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή γονέων, κηδεμόνων, μαθητών και εκπαιδευτικών,  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23/01/2019, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 8ου Δ. Σ. Κορυδαλλού, η εσπερίδα  με θέμα “Σχολικός Εκφοβισμός και Εθισμός στα Ηλεκτρονικά Παιχνίδια”. Την εκδήλωση οργάνωσαν από κονού οι Σύλογοι Διδασκόντων και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των 6ου και 8ου Δ. Σ. Κορυδαλλού με καλεσμένο ομιλητή τον διακεκριμένο επιστήμονα Δημήτριο Σούρα, ψυχίατρο, ο οποίος με έναν άμεσο και διαδραστικό τρόπο προσέφερε πολύτιμες πληροφορίες και συμβουλές  διαχείρισης καταστάσεων σχολικού εκφοβισμού (bulling) και εθισμού των νέων στο διαδίκτυο και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Ευχαριστούμε θερμά όλες και όλους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και ανανεώνουμε την επικοινωνία μας για τον επόμενο μήνα με ένα νέο θέμα που θα προσελκύσει το ενδιαφέρον μας.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/2788

ΜΙΚΡΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ

Στο μάθημα της Γλώσσας επεξεργαστήκαμε το ποίημα του Τίτου Πατρίκιου «Γη και θάλασσα». Εντυπωσιαστήκαμε από τις υπέροχες εικόνες που υπήρχαν σε αυτό, εμπνευστήκαμε από αυτές και δημιουργήσαμε τις δικές μας οπτικές, ακουστικές, οσφρητικές εικόνες. Τις ζωγραφίσαμε, τις ντύσαμε με λόγο. Έτσι κι εμείς, οι μαθητές του Γ1,  γίναμε για λίγο ποιητές και…ιδού το αποτέλεσμα!!!

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/2787

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

 

“Ένα κανονικό μάθημα μαγειρικής στο Σχολείο μας!
Μικροί μαθητευόμενοι θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον υπέροχο κόσμο της μαγειρικής και θα μας καταπλήξουν με τις δημιουργίες τους!
Το μάθημα θα παραδώσουν οι γονείς του Σχολείου μας Λευτέρης Μαυρίδης (executive chef του ξενοδοχείου Barcelo Hydra Beach) &  Γιώτα Παπαγεωργίου (sous chef)!!
 
  • δεν απαιτείται αγόρα υλικών & εξοπλισμού
  • προσοχή σε τυχόν διατροφικές
  • αλλεργίες/δυσανεξίες
  • συνοδεία γονέων απαραίτητη
  • συμμετοχή κατόπιν δήλωσης στα άτομα του Συλλόγου & στο τηλέφωνο 6947 008868

Σάββατο  26/01/19 ώρα 11.00΄

στο αμφιθέατρο του Σχολείου”

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/2784

ΜΑΘΕ! ΜΙΛΑ! ΖΗΣΕ!

Οι Διευθυντές και οι Σύλλογοι Διδασκόντων και Γονέων & Κηδεμόνων των 6ου και 8ου Δημοτικών Σχολείων Κορυδαλλού, σε συνεργασία με τον διακεκριμένο ψυχίατρο Δημήτρη Σούρα, σας προσκαλούν την Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 στις 18.30, στο Αμφιθέατρο του 8ου Δ.Σχολείου, σε ενημερωτική συνάντηση-συζήτηση σε θέματα που αφορούν τον σχολικό εκφοβισμό (bullying) και τον εθισμό στα ηλεκτρονικά παιχνίδια (gaming disorder). Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πανελλαδικής ενημερωτικής εκστρατείας: «Μάθε! Μίλα! Ζήσε!» γιατί η γνώση δίνει δύναμη και ζωή.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/2779

Η ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

 

Σήμερα, ημέρα Τρίτη 15/1/2019, πραγματοποιήθηκε κοπή βασιλόπιτας σε όλες τις τάξεις του σχολείου μας καθώς και στο γραφείο του Συλλόγου Διδασκόντων. 

Οι βασιλόπιτες και τα δωράκια για τους τυχερούς (επιτραπέζια παιχνίδια), καθώς και τα αναμνηστικά ημερολόγια για κάθε παιδί, αγοράστηκαν  και προσφέρθηκαν από τον  Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας,  μαζί με τις ευχές  για μία καλύτερη χρονιά με υγεία και πρόοδο για όλα τα παιδιά του κόσμου.

Ευχαριστούμε  θερμά το Δ. Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για την προσφορά τους.

 

 

 Η Δ/ντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/2778

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 14/1/2019

Σας ενημερώνουμε ότι οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων των τάξεων Α΄1 και  ΣΤ΄1 του σχολείου μας, θα συμμετάσχουν στην  24ωρη απεργιακή κινητοποίηση  τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019. Ως εκ τούτου, τα μαθήματα σε αυτά τα τμήματα αύριο δε θα πραγματοποιηθούν.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/2777

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΣΤ΄1

Τα παιδιά του ΣΤ΄1 και η δασκάλα, κ. Σοφία Γατσούλη,

μας παρουσιάζουν τα υπέροχα ημερολόγια που δημιούργησαν

και μας στέλνουν τις ευχές τους για καλή χρονιά!

Και του χρόνου!!

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/2775

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ: ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 8/1 (ενημέρωση 12:50)

ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Μετά από αυτοψία του δημάρχου και των αντιδημάρχων στην περιοχή του Σχιστού και της Δεξαμενής και με δεδομένο ότι αυτή της στιγμή υπάρχει ασθενής χιονόπτωση στο σύνολο της πόλης θεωρούμε επιβεβλημένο τα σχολεία αύριο Τρίτη 8/1 να παραμείνουν κλειστά.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/2774

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 8/1 (ενημέρωση στις 9:15μ.μ.)

Σας ενημερώνουμε ότι τα Σχολεία του Δήμου Κορυδαλλού, αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου, θα λειτουργήσουν κανονικά. Σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες και οι επόμενες μετεωρολογικές προβλέψεις επιβάλλουν το κλείσιμο των Σχολείων, θα υπάρξει και νέα ανακοίνωση αργότερα το βράδυ.
Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Κορυδαλλού θα παραμείνουν ανοικτοί.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/2773

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς