“H γυναίκα σε ανδροκρατούμενα επαγγέλματα” – από το Στ’1

Η έξοδος μας από το Δημοτικό Σχολείο σηματοδοτείται από την τελευταία μας εργασία που παρουσιάζει μία είσοδο: την είσοδο της γυναίκας σε επαγγέλματα που πριν λίγα χρόνια ήταν απαγορευτικά για εκείνη. Το προσεγγίσαμε διαθεματικά, διερευνώντας αρχικά τα στερεότυπα που σχετίζονται με το φύλο στο πλαίσιο του προγράμματος που εκπονήθηκε τη φετινή χρονιά στο τμήμα μας με τίτλο “Θέλει και το γκρέμισμα νου και καρδιά και χέρι: Χτίζοντας τη διαφορετικότητα”, αλλά και ορμώμενοι από την ενότητα 13 του βιβλίου της Γλώσσας που ως θεματική του έχει τα επαγγέλματα.

Αφού ερευνήσαμε διαδικτυακά ποια επαγγέλματα ασκούνταν αποκλειστικά από άντρες και πώς αυτό έχει καταρριφθεί στην πορεία των χρόνων, έπειτα γίναμε μικροί δημοσιογράφοι και πήραμε συνέντευξη από την αγαπημένη μας Διευθύντρια κα Καπλάνη, επιθυμώντας να καταδείξουμε τις δυσκολίες, αλλά και το ευχαριστιακό κομμάτι που συνοδεύει  μία θέση που παλιότερα ήταν κατειλημμένη αποκλειστικά από άντρες.

Μέσα από αυτήν την ομαδική δουλειά επιθυμούμε να μεταφέρουμε το μήνυμα πως όσο αγωνιζόμαστε, δεν εφησυχάζουμε και όσο γκρεμίζουμε τα στερεότυπα και τις δυσλειτουργικές αντιλήψεις, χτίζουμε ένα καλύτερο αύριο, πιο φωτεινό, πιο αξιοβίωτο!

Ευχαριστούμε πολύ την κα Καπλάνη για τη συμβολή της σε αυτό και για όλα όσα έχει κάνει για εμάς όλα αυτά τα χρόνια!

 

  • Πατήστε την εικόνα για να διαβάσετε την εργασία μας:

 

  • Ακούστε τη συνέντευξη:

                                                                    photo

Ας συνεχίσουμε να χτίζουμε, γκρεμίζοντας!

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/1624

2 σχόλια

  1. Τι όμορφη και επίκαιρη εργασία! Μακάρι τα κορίτσια της σημερινής έκτης να τα καμαρώνουμε ευτυχισμένα κάνοντας επαγγέλματα που αγαπούν, χωρίς να υπάρχει κανένα άλλο κριτήριο επιλογής παρά μόνο αυτή η αγάπη!
    Ευχαριστούμε ΣΤ’1 , ευχαριστούμε κ. Άντζελα!

    1. Εμείς ευχαριστούμε για την αρμονική συνεργασία των τμημάτων μας και την έμπνευση που μας έχετε προσφέρει, κα Μαρία! Αυτά αποτελούν θεμελιώδη συστατικά που γκρεμίζουν το φόβο που συνοδεύει τη σύναψη συνεργασιών και χτίζουν συλλογικότητες!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς