ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Ε΄1 ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Σας ενημερώνουμε για επιβεβαιωμένο κρούσμα  Covid-19 σε παιδί  του τμήματος Ε΄ 1, όπως πληροφορηθήκαμε πριν από λίγο, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με  την οικογένεια.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τη διαχείριση επιβεβαιωμένου περιστατικού λοίμωξης COVID 19 στις σχολικές μονάδες, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ε΄1 τμήματος θεωρούνται στενές επαφές. Ως εκ τούτου,  απομακρύνονται από το Σχολείο, από αύριο Πέμπτη  05/11/2020και για διάστημα 14 ημερών, με οδηγίες για στενή παρακολούθηση της υγείας τους και εφόσον δεν εκδηλώσουν κάποιο σύμπτωμα συμβατό με COVID-19, θα επιστρέψουν μετά από 14 ημέρες από σήμερα.

Εάν κατά τη διάρκεια της 14ήμερης καραντίνας, άτομο που έχει θεωρηθεί στενή επαφή, εκδηλώσει συμπτώματα συμβατά με COVID-19, θα πρέπει να υποβληθεί σε εργαστηριακό έλεγχο.
Εάν το μοριακό τεστ είναι θετικό: αντιμετωπίζεται ως επιβεβαιωμένο περιστατικό.
Εάν το μοριακό τεστ είναι αρνητικό: παραμένει σε καραντίνα έως την ολοκλήρωση του 14ημέρου.

Εάν κατά τη διάρκεια της 14ήμερης καραντίνας, ασυμπτωματικό άτομο που έχει θεωρηθεί στενή επαφή, κάνει με δική του πρωτοβουλία ή για εξατομικευμένους λόγους εργαστηριακό έλεγχο, τότε:
Εάν το μοριακό τεστ είναι θετικό: παραμένει σε κατ’ οίκον απομόνωση για  14ημέρες από την ημέρα διενέργειας του τεστ (εφόσον παραμένει ασυμπτωματικό). Εάν το μοριακό τεστ είναι αρνητικό: παραμένει σε καραντίνα έως την ολοκλήρωση του 14ημέρου.

Η απομάκρυνση από το Σχολείο αφορά στους μαθητές / μαθήτριες του Ε1 τμήματος!

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/3439

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς