Ανακύκλωση – Αλλάζοντας Συμπεριφορές ….. Αλλάζουμε το μέλλον

Την Τετάρτη 10/04/2019 υλοποιήθηκε στο σχολείο μας από την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, το  πρόγραμμα ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης:

«Ανακύκλωση – Αλλάζοντας Συμπεριφορές ….. Αλλάζουμε το μέλλον». Το πρόγραμμα διενεργείται  σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, στο πλαίσιο της πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας για την προώθηση της ανακύκλωσης στα σχολεία.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν ενεργά οι μαθητές απαντώντας και θέτοντας ερωτήσεις αλλά και εκφράζοντας τη γνώμη τους σχετικά με τα προβλήματα που προκύπτουν στο αστικό και φυσικό περιβάλλον από τη μη ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, συζητήθηκαν έννοιες όπως η πρόληψη, η επαναχρησιμοποίηση και η ανακύκλωση, καθώς και πρακτικές εφαρμογές αυτών.

Επιπλέον, δόθηκε έμφαση στη λειτουργία του συστήματος ανακύκλωσης συσκευασιών και παρουσιάστηκαν υλικά που μπορούν να τοποθετηθούν μέσα στους μπλε κάδους, αλλά και ο τρόπος που μπορούν οι μαθητές και οι οικογένειες τους να συμμετέχουν σωστά και ολοκληρωμένα στην ανακύκλωση συσκευασιών.

Στόχος αυτής της δράσης ήταν οι μαθητές να αποκτήσουν ολοκληρωμένη εικόνα για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Να αντιληφθούν το ρόλο τους στη διαχείριση των απορριμμάτων και να αναπτύξουν δεξιότητες, ώστε να συμμετέχουν σωστά και ολοκληρωμένα στα προγράμματα ανακύκλωσης, που υλοποιούνται από το σχολείο μας  ή/και τον δήμο μας.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/8dimkoryd/archives/2864

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς