ΑΘΛΗΣΟΥ ΣΑΝ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΗΣ-MissionX:Train like an Astronaut-8ο Δ.Σ. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Συνεχίζουμε και στο ….διάστημα.

Το σχολείο μας συμμετέχει στη δράση Mission X: Αθλήσου όπως ένας Αστροναύτης .

Είναι μία διεθνής εκπαιδευτική πρόκληση που εστιάζεται στην καλή φυσική κατάσταση και τη διατροφή καθώς ενθαρρύνουμε τους μαθητές να “εκπαιδευτούν όπως ένας Αστροναύτης”.

H Mission X εστιάζεται στην καλή φυσική κατάσταση και διατροφή, γιατί γνωρίζουμε ότι ένα υγιές σώμα είναι απαραίτητο να είναι ‘Fit Explorer!”. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει καθορίσει την παιδική παχυσαρκία ως μία από τις σοβαρότερες προκλήσεις του 21ου αιώνα για τη δημόσια υγεία- και ότι η διατροφή, η σωματική δραστηριότητα και η υγεία είναι οι καλύτερες απαντήσεις σε επίπεδο πρόληψης σ’ αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Οι Αστροναύτες γνωρίζουν τη ζωτική σημασία της φυσικής άθλησης για την επιτυχία της αποστολής, και είμαστε ενθουσιασμένοι που μαθαίνουμε από αυτούς για την επιτυχία της ζωής προς όφελος των παιδιών όλου του κόσμου.

Ομάδες μαθητών θα μάθουν τις αρχές της υγιεινής διατροφής και άθλησης, θα συναγωνιστούν βαθμολογικά ολοκληρώνοντας ασκήσεις και θα ενθουσιαστούν από το μέλλον του ανθρώπου στο διάστημα καθώς και από τις εκπαιδευτικές προοπτικές για το δικό τους μέλλον. Οι μαθητές θα εξασκηθούν στην επιστημονική σκέψη και την ομαδικότητα συμμετέχοντας σε πρακτικές επιχειρησιακές ασκήσεις, που αποσκοπούν στη δύναμη, την αντοχή, τη συγκέντρωση, την ισορροπία, την αντίληψη του χώρου και άλλα.