Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ Β ΤΑΞΗΣ

Την Πέμπτη 11 Μαρτίου 2021 η Β τάξη του σχολείου μας συνοδευόμενη από τους εκπαιδευτικούς της τάξης επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του «Παρατηρητή» Κομοτηνής στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού project της τάξης με θέμα «Η σχολική μας εφημερίδα».

Στις εγκαταστάσεις του Παρατηρητή μας υποδέχθηκε η κα Νατάσα Κατσαρή- Βαφειάδη και είχαμε τη χαρά και την τύχη να παρακολουθήσουμε και να συμμετέχουμε και εμείς, χαιρετώντας τους ακροατές του Ράδιο Παρατηρητή, καθώς είχαμε εισχωρήσει στο studio όπου πραγματοποιείτο ζωντανά η Πρωινή Εκπομπή.

Γνωρίσαμε τον αρχισυντάκτη και διευθυντή των ειδήσεων καθώς και την διαδικασία με την οποία στήνεται μια εφημερίδα.

Στη συνέχεια προχωρήσαμε στις εγκαταστάσεις της εκτύπωσης και παραγωγής έντυπου υλικού και βιβλίου. Είδαμε από κοντά να λειτουργούν οι μεγάλες εκτυπωτικές μηχανές, τη δημιουργία ειδικών κατασκευών με τσίγκους, το μεγάλο μαχαίρι κοπής του χαρτιού και το ειδικό μηχάνημα που διπλώνει τα φύλλα.

Αναφερθήκαμε και εμείς στην δικιά μας εφημερίδα που φτιάχνουμε στην τάξη μας και μας ανακοίνωσε η δημοσιογράφος του Παρατηρητή κα Νατάσα Κατσαρή-Βαφειάδη ότι θα μας εκτυπώσουν οι ίδιοι την εφημερίδα μας.

Φύγαμε από τις εγκαταστάσεις του Παρατηρητή ευχαριστώντας θερμά για την υποδοχή και ξενάγηση που μας παρείχαν, έχοντας πάρει μαζί μας τις καλύτερες εικόνες από την επίσκεψη και δώσαμε την υπόσχεση να δουλέψουμε με όρεξη για την παραγωγή της δικιάς μας εφημερίδας.