Πρόσκληση συμμετοχής στον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης

Ύστερα από σχετικά έγγραφα που λάβαμε από τον Δήμο Κομοτηνής, σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος, στο πλαίσιο δράσεων ενημέρωσης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης του κοινού, προχώρησε στην πραγματοποίηση δράσης με τίτλο «Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης» σε συνεργασία με τη Δ/νση Πρωτ/θμιας Εκπ/σης ΠΕ Ροδόπης και την Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΔΙΑΑΜΑΘ ΑΑΕ).

Η δράση θα υλοποιηθεί κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο 2020 και στοχεύει στην ανακύκλωση τριών ρευμάτων υλικών (χαρτιού, αλουμινίου και μπαταριών), που θα πραγματοποιείται μέσα στον χώρο του κάθε σχολείου.

Οι επιδόσεις κάθε σχολείου στην ανακύκλωση θα καταγράφονται από τους διοργανωτές στην ειδική ενότητα της πλατφόρμας https://www.followgreen.gr/komotini με την ένδειξη ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ, ενώ οι συνεργαζόμενες εταιρείες, που είναι καταχωρημένες στην ενότητα της πλατφόρμας με την ένδειξη ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΕ ΠΟΝΤΟΥΣ, θα έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν τα σχολεία με τη δωρεά πόντων που έχουν συλλέξει.

Κάθε σχολείο θα επιβραβευτεί για τη συμμετοχή του, ενώ στα πρώτα θα δοθούν χρηστικά δώρα.

Παρακαλούνται οι γονείς του σχολείου μας να βοηθήσουν στην δράση αυτή, χαρίζοντας στο σχολείο τα …..σκουπίδια τους, με στόχο την βράβευσή του.

Σε πρώτη φάση θα θέλαμε να συγκεντρώσουμε μόνο χαρτί (και χαρτόνι) και αλουμίνιο.

Η διεύθυνση του σχολείου

 

https://www.followgreen.gr/komotini