Νοέ 13 2014

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στην Όλυνθο Χαλκιδικής

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία είχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων Β’, Γ΄ και Δ2  του Σχολείου μας. Στο πλαίσιο των προγραμμάτων ευέλικτης ζώνης που υλοποιούν το Α΄ Τρίμηνο, επισκέφθηκαν την Όλυνθο της Χαλκιδικής, προκειμένου να δουν από κοντά έναν ελαιώνα, να πληροφορηθούν για τις διαδικασίες   επεξεργασίας της ελιάς, αλλά και για τον τρόπο παραγωγής λαδιού.

Κατά την άφιξή μας στην Όλυνθο μας περίμενε ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου κος Βασίλης Μισαηλίδης.  Ο κος Βασίλης, αφού μας υποδέχθηκε, μας παρουσίασε την περιοχή που είναι κατάφυτη από ελιές και εξήγησε στα παιδιά τον τρόπο καλλιέργειας του ελαιόδεντρου, τα βασικά είδη της ελιάς, αλλά και τον τρόπο συγκομιδής της.   Στη συνέχεια μας οδήγησε στο ελαιοτριβείο του κ. Γιαντζακλίδη Ιερεμία, ο οποίος μας εξήγησε τη διαδικασία που παράγεται το extra παρθένο ελαιόλαδο, από τη στιγμή που οι ελιές πέφτουν μέσα σε μια σιδερένια λεκάνη, έως ότου το ελαιόλαδο είναι πλέον έτοιμο προς κατανάλωση.

Στη συνέχεια η επίσκεψη συνεχίστηκε στο διπλανό εργοστάσιο επεξεργασίας ελιάς, όπου ο υπεύθυνος κος Λίαμος Γιάννης εξήγησε στα παιδιά τον τρόπο που ο καρπός καθαρίζεται και επεξεργάζεται έτσι ώστε να είναι έτοιμος για το τραπέζι μας.  Στο εργοστάσιο τα παιδιά γεύτηκαν νοστιμότατες ελιές, ενώ στην έξοδο υπήρχε και ένα γλυκό κέρασμα.

Αφού ολοκληρώθηκε  το εκπαιδευτικό μέρος της επίσκεψης, ακολούθησε η διασκέδαση και το παιχνίδι. Ο κος Βασίλης μας οδήγησε στην πανέμορφη αυλή του Δημοτικού Σχολείου όπου ακολούθησε η γνωριμία με τα παιδιά της περιοχής και φυσικά πολύ παιχνίδι με το οποίο ολοκληρώθηκε η επίσκεψή μας.

Φεύγοντας ευχαριστήσαμε πολύ τους επιχειρηματίες που μας φιλοξένησαν, καθώς και τον Δ/ντη του Δημοτικού Σχολείου Ολύνθου για την καταπληκτική φιλοξενία και υποσχεθήκαμε να ανταποδώσουμε στο μέλλον.

14082012554 14082012545 14082012539 14082012556 14082012550

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια




RSS Σχόλιων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *