Αποχαιρετώντας το σχολείο

Αγαπημένοι μου μαθητές

Η σελίδα που περιγράφει τη ζωή  μου μαζί σας, γύρισε οριστικά, αφού συνταξιοδοτούμαι ύστερα από 35 ολόκληρα χρόνια, εκ των οποίων τα 18 στο 8ο Δ. Σ. Καλαμάτας. Ήταν μια σελίδα γεμάτη από χρώματα και τρυφερές ιστορίες, ιστορίες δικές σας αλλά και συναισθήματα που αντανακλούσαν στα μάτια μου. Η αγαπημένη οσμή από τα μολύβια, τις ξύστρες, τις γόμες, τα τετράδια και τα βιβλία θα με ακολουθεί για πάντα.

Χρόνια πολλά στο ίδιο μονοπάτι, με επιμονή χελιδονιού έχτισα φωλιές με λέξεις, με ουσιαστικά, ρήματα και επιρρήματα, κέντησα ποιήματα, διόρθωσα γραπτά, πίστεψα, απέτυχα, χάρηκα πολύ, λυπήθηκα, αγωνίστηκα.

Η ζωή μου πλούτισε από την παιδική σας αθωότητα, γέμισε η καρδιά μου με όμορφες αναμνήσεις , φωτεινά χαμόγελα και τρυφερές λέξεις. Όλα τα έχω ασφαλίσει στο μπαούλο της καρδιάς μου και είναι για μένα πολύτιμος θησαυρός,  όπως και οι ζωγραφιές σας με τα όμορφα και συγκινητικά λόγια που  μου γράψατε.

Ήρθε η ώρα ν’ αποχαιρετιστούμε. Ήρθε η ώρα  να διακόψουμε την κοινή μας πορεία. Στο εξής θα μας συνδέουν οι ζωντανές μνήμες , απόδειξη  ενός δημιουργικού και  ελπίζω ευχάριστου παρελθόντος.

Μαζί ξεκινήσαμε ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο της γνώσης με όχημα τα βιβλία, τα μολύβια, τη ζωγραφική και το ιστολόγιό μας!

Στην πορεία παίξαμε, γελάσαμε, ενθουσιαστήκαμε, μαλώσαμε, γίναμε φίλοι και τώρα μετά από τόσο κόπο φτάσαμε στο τέλος της χρονιάς, γεμάτοι εμπειρίες, ερεθίσματα και γνώσεις. Γίναμε μεγαλύτεροι, ωριμότεροι και πιο υπεύθυνοι, αφού κατά την διάρκεια της πανδημίας επιδείξαμε όλοι , ατομική ευθύνη και μεγάλη ωριμότητα.

Πάντα να υπερασπίζετε τις αξίες και τα ιδανικά σας με όλες σας τις δυνάμεις και να κυνηγάτε πάντα το όνειρό σας. Αναμφίβολα ο κόσμος είναι δικός σας και οι προκλήσεις πολλές. Να αγωνίζεσθε πάντα όχι μόνο για τη γνώση, αλλά πρωτίστως για την αρετή και
το καλό και να προσπαθείτε να ατενίζετε πάντα τη φωτεινή πλευρά του φεγγαριού!
Κρατήστε τα όνειρά σας ζωντανά, χρωματιστά και όμορφα και θα βρεθεί τρόπος να πραγματοποιηθούν. Αρκεί να είναι τα …δικά σας όνειρα!».

Εγώ θα χαίρομαι όταν μαθαίνω για τους αγώνες σας, τις διακρίσεις σας και τις επιτυχίες σας.

Σας εύχομαι καλή πρόοδο και καλή πτήση με τα δικά σας φτερά.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς  την  Διευθύντρια και ψυχή  του σχολείου μας, την κ. Αναστασία Βουτσή, για την άριστη συνεργασία μαζί της ,η οποία με την υπευθυνότητα, τη δημιουργικότητα της, το δυναμισμό της , την ευθυκρισία της και τις εμπνεύσεις της κατάφερε να κάνει το σχολείο μας υπόδειγμα.

Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ  στην  Υποδιευθύντρια, την κ. Μαρία Βρετού για την άριστη συνεργασία μαζί της , η οποία με την υπευθυνότητα, το δυναμισμό  αλλά και το πηγαίο χιούμορ της ήταν πανταχού παρούσα, δίνοντας  τις απαραίτητες λύσεις,  όπου αυτές χρειάζονταν.

Πολλές,  ολόθερμες  ευχαριστίες,  σε όλους τους συναδέλφους για την άψογη  και ανθρώπινη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια. Αισθάνομαι ευτυχής που υπηρέτησα σε αυτό το σχολείο,  με αυτούς τους συναδέλφους  και βρέθηκα  σε αυτό το περιβάλλον μαζί σας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ  και  στους γονείς των μαθητών μου για την άψογη συνεργασία που είχαμε για το καλό των παιδιών αλλά  και για την βοήθεια που προσφέρατε έτσι ώστε τα παιδιά σας να δείξουν υποδειγματική συμπεριφορά όλο αυτό το δύσκολο διάστημα.

Σας ευχαριστώ όλους και σας εύχομαι προσωπική και  οικογενειακή υγεία και ευτυχία.

 

Καλό καλοκαίρι σε όλους!!!

Με πολλή αγάπη

Κ. Βάσω Γιαλαμά

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση