Με τη δύναμη του ήλιου

005
Στις 19 Απριλίου οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης παρακολούθησαν μια μικρή διάλεξη για τη λειτουργία των συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος μέσω της ηλιακής ενέργειας, από τον ηλεκτρολόγο μηχανικό,ειδικό σε θέματα ανανεώσιμων πηγών κο Γιώργο Δέδε.
007
Στη διάλεξη διασαφηνίστηκε η διαφορά ανάμεσα στα φωτοβολταϊκά συστήματα που παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα και στα ηλιοθερμικά συστήματα (ηλιακούς θερμοσίφωνες) που παράγουν ζεστό νερό, τόσο για θέρμανση όσο και για καθημερινή χρήση.
Στη συνέχεια με τους μαθητές ανεβήκαμε στην ταράτσα του σχολείου για να δούμε και τα δύο αυτά συστήματα κι εκεί ο κος Δέδες εξήγησε ακριβώς πώς δουλεύουν και πώς χρησιμοποιείται η ενέργεια που παράγουν.
015
Έτσι είχαμε όλοι την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε πόσο θαυμάσιος υπήρξε ο ηλεκτρολογικός σχεδιασμός για το νέο, βιοκλιματικό και αυτάρκες (ως προς το θέμα της ενέργειας) σχολείο μας.
Διότι με τα συστήματα αυτά, όχι μόνο παράγει το ίδιο την ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζεται για να καλύψει τις ανάγκες του καθώς και το ζεστό νερό για θέρμανση και καθημερινή χρήση, αλλά μπορεί να γίνει και πάροχος της περίσσιας του ρεύματος που παράγει στο δίκτυο της ΔΕΗ για να καλυφθούν κάποιες από τις ανάγκες γειτονικών κατοικιών.

1 σχόλιο

    • Γιώργος Δέδες στο 21 Απριλίου, 2016 στις 12:29 μμ

    Κα. Δήμητρα και κα. Βαρβάρα σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε να μιλήσω για την ηλιακή ενέργεια στα παιδιά! Παιδιά σας ευχαριστώ για την προσοχή και το ενδιαφέρον σας. Θα χαρώ πολύ να απαντήσω σε όποιες απορίες έχετε ακόμα. Είμαι στη διάθεσή σας!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση