Απόδοση βαθμολογίας- το τελευταίο κουδούνι

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι:

Α)    Η  βαθμολογία του Γ΄ τριμήνου καθώς και ο Τίτλος προόδου θα δοθεί σε σφραγισμένο  φάκελο  στους μαθητές.

Την Παρασκευή 26/6/2020 ημέρα λήξης της σχολικής χρονιάς δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα. Τα παιδιά θα πάρουν τους Τίτλους τους και θα αποχωρήσουν από το σχολείο σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

8:15-9:00          προσέρχονται στο σχολείο οι μαθητές του Β υποτμήματος παίρνουν τη                     . βαθμολογία τους και αποχωρούν..

9:00-9:30        Θα πραγματοποιηθεί αερισμός και σχολαστική καθαριότητα στις αίθουσες.

9:30-10:00      Προσέρχονται στο σχολείο οι μαθητές του  Α΄υποτμήματος  παίρνουν τη                     . βαθμολογία τους και αποχωρούν.

10:30- 11:30  Στον προαύλιο χώρο του σχολείου μπορούν να προσέλθουν οι γονείς των παιδιών που δεν παρακολουθούσαν τα μαθήματα λόγω covid-19 αφού  έχουν πρώτα συνεννοηθεί  τηλεφωνικά με τους εκπαιδευτικούς για την ακριβή ώρα συνάντησης. ώστε να αποφευχθεί   ταλαιπωρία  και συνωστισμός.

Β)  Τελετή αποφοίτησης

Η τελετή αποφοίτησης της Έκτης τάξης θα πραγματοποιηθεί μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας με  τις εκπαιδευτικούς των τμημάτων όπου εκεί  θα μοιραστούν στους μαθητές  και τα αναμνηστικά του  Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.

Η τελετή αποφοίτησης θα είναι πλούσια σε  συναισθήματα  αλλά λιτή σε κινήσεις σεβόμενοι τις νέες δύσκολες συνθήκες που ζούμε,                                                    σεβόμενοι όλες τις θυσίες και τους κανόνες που έχουν θεσπιστεί προκειμένου να διασφαλιστεί όσο περισσότερο γίνεται η υγεία όλων  μας,  σεβόμενοι ότι  στο σχολείο χωριστήκαμε σε υποτμήματα και φοιτούσαμε εκ περιτροπής όλον αυτόν τον καιρό,     σεβόμενοι ότι μερικά  παιδιά είναι ακόμα σπίτι τους και δεν θα μπορέσουν να παραβρεθούν σε μια συλλογική γιορτή. Ευχόμαστε ολόψυχα  να μη βρεθούμε ποτέ ξανά  σε παρόμοια θέση.

 

 

 

 

¨ «Το τελευταίο κουδούνι»   της σχολικής χρονιάς 2019-2020.

Επίσης,

αγαπητοί μου  γονείς, νοιώθω έντονα την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας και να σας ευχαριστήσω για την άψογη συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια στο 8ο Δ. Σ. Καλαμάτας και να σας ενημερώσω ότι  φέτος το συναρπαστικό ταξίδι μου στις σχολικές αίθουσες τελειώνει  για μένα.

Μετά από 35 χρόνια στο χώρο της εκπαίδευσης προχωρώ στο δρόμο της συνταξιοδότησης αφού υπηρέτησα τα τελευταία   δέκα  χρόνια ως Δ/ντρια στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας. Πρέπει να ομολογήσω ότι τα δέκα αυτά χρόνια ήταν  για μένα ό,τι πιο όμορφο στην επαγγελματική μου ζωή και νοιώθω πολύ περήφανη γι΄ αυτά που  ζήσαμε όλοι μαζί!

Δε θα αναφερθώ σε στιγμές, άπειρες στιγμές, δεκάδες μέρες, χρόνια –ούτε στις  μεγαλειώδεις επιτυχίες που χτίσαμε, ζήσαμε και απολαύσαμε όλοι μαζί , εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς διότι όλοι μικροί –μεγάλοι τις γνωρίζουμε, τις βιώσαμε  τις έχουμε φυλάξει μέσα μας, έχουν ομορφύνει το κεφάλαιο της ζωής μας ,έχουν σμιλέψει την ψυχή μας και έχουν γίνει ένα γερό, δυνατό παρελθόν  στο οποίο θα μπορέσει να πατήσει ένα όμορφο μέλλον.

Θα ήθελα να πω,  βγαλμένο από την ψυχή μου, ένα  μεγάλο ευχαριστώ σε  όλους τους συναδέλφους για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν όλα αυτά τα χρόνια, για την αμέριστη στήριξη που είχα από αυτούς  και έπαιρνα δύναμη και προχωρούσαμε μαζί όλο και καλύτερα όλο και ψηλότερα. Ευχαριστώ  για τομοναδικό  ήθος τους, την εργατικότητα τους, τον ακέραιο χαρακτήρα τους. Όλοι  μαζί στα εύκολα, όλοι μαζί στα δύσκολα,  με διαλογική συζήτηση, άλλοτε υποχωρώντας, άλλοτε  διεκδικώντας καταλήγαμε  πάντα στο  σωστό και στο δίκαιο.  Μ έναν μαγικό τρόπο εκεί που υπολειπόταν ο ένας συμπλήρωνε ο άλλος και τα αντίστροφο, αγόγγυστα, αθόρυβα, γρήγορα, αποτελεσματικά!  Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 8ου Δ.Σ Καλαμάτας, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση,  συνεργασίας και εργατικότητας που  έχει καταφέρει  μέσα στους δύσκολους καιρούς που περνάμε να μετατρέψει θαυμαστά τη δουλειά σε μεράκι, σε όραμα, σε ομορφιά συνδυασμένη με τέχνη και επιστήμη.

Ιδιαίτερα θέλω  να ευχαριστήσω την κ. Μαρία Βρεττού, φίλη και συμφοιτήτρια, την υποδιευθύντρια του σχολείου μας, η οποία συνταξιοδοτείται και αυτή  φέτος, καθώς   υπήρξε ο σπουδαιότερος συνοδοιπόρος  στο δύσκολο έργο της διοίκησης ενός σχολείου. Να την ευχαριστήσω από καρδιάς  για την κατάθεση ψυχής που έκανε όλα αυτά τα χρόνια ως εκπαιδευτικός και ως υποδιευθύντρια. Αστείρευτη πηγή δύναμης, με κέφι και μεράκι ήταν  πάντα δίπλα στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς  με τη δυναμική της παρουσία να δίνει λύσεις στα προβλήματα που προέκυπταν στο σχολείο μας ώστε να μπορούμε να λειτουργούμε άψογα, αφήνοντας πίσω της μια σπουδαία παρακαταθήκη στην οργάνωσή  του.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσουμε όλοι μαζί για τη μεγάλη προσφορά στο χώρο της εκπαίδευσης  την κ. Βάσω Γιαλαμά  που  φέτος θα ηχήσει και γι αυτήν  τελευταία φορά το σχολικό κουδούνι. Ήταν το ακούραστο  πνεύμα που με την ηρεμία της, τις γνώσεις της, την επιστημονική της κατάρτιση  και τη μεγάλη αγάπη της  στα παιδιά ,έκανε  τα δύσκολα να γίνονται   εύκολα. Σ αυτήν οφείλουμε την τακτική και συνεχή ενημέρωση του blog του σχολείου μας. Ήταν ο ακούραστος  συνεργάτης  που συνέτασσε  κάθε είδηση  που ανέβαινε στο blog από το 8ο Δ.Σ. Καλαμάτας.

Εύχομαι  ολόψυχα και στις δυο συναδέλφισσες που αποχωρούν φέτος, υγεία και ευτυχία  και  το τελευταίο αυτό κουδούνι να είναι η αρχή μιας νέας υπέροχης, δημιουργικής καθημερινότητας.

Τέλος, ευχαριστώ το προσωπικό που ασχολείτο με την καθαριότητα και μαζί με την κ. Φωτεινή την υπεύθυνη  του κυλικείου,  φιγούρες αεικίνητες που σαν στόχο τους είχαν να προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες τους κάνοντάς το με τον τρόπο τους, χώρο λαμπερό, μοσχομυριστό, αγαπητό στα παιδιά.

Και τώρα ένα θερμό χειροκρότημα στα παιδιά μας, αυτό το πολύχρωμο και  πολύβουο πλήθος , τους πρωταγωνιστές του σχολείου, τους αγαπημένους μας μαθητές που με τη   διαφορετικότητα τους  και τις   ιδιαιτερότητές  τους δεν παύουν να μας μαθαίνουν πράγματα την  κάθε στιγμή και   να υπάρχει μια φοβερή αλληλεπίδραση μεταξύ μας  με ανεπανάληπτη δυναμική, μέσα από τον καταιγισμό των συναισθημάτων τους, με τον αυθορμητισμό τους ,το χιούμορ τους, την απλότητα της ψυχής τους.

Ένα ηχηρό  συγχαρητήρια στο   Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας   για τον ανιδιοτελή αγώνα του, που με την πολύτιμη βοήθειά του, ακούραστοι, με επιμονή στάθηκαν πάντα στο πλάι μας με ποικίλες εκδηλώσεις, με εκδρομές, με φωτογραφίσεις και γιορτές   μας βοήθησαν να κάνουμε πραγματικότητα πολλούς από τους στόχους μας, με τελευταίον  την ολοκλήρωση και διαμόρφωση της βιβλιοθήκης του σχολείου μας. Μια πανέμορφη βιβλιοθήκη που αποτελεί κόσμημα στο σχολείο μας, και στην περιοχή μας και  θα μπορούν τα παιδιά μας σ αυτόν το χώρο να σκεφτούν, να αισθανθούν, να δημιουργήσουν, να ταξιδέψουν μέσω των βιβλίων στο χώρο και το χρόνο.

Γονείς μας, είναι σημαντικό, να χαίρεστε κάθε στιγμή τα παιδιά σας, θυμηθείτε  ότι κάθε λεπτό, με κάθε σας κίνηση αποτελείτε –ακόμα κι όταν δεν το θέλετε- ένα πρότυπο και μια διδαχή  γι΄ αυτά.  Φροντίστε να τα  μάθετε να βάζουν στόχους στη ζωή τους και ν΄αγωνίζονται γερά για να τους κατακτήσουν διότι τίποτα δε  μας χαρίζεται.

Παιδιά μου, πάντα να μελετάτε και να έχετε άγρυπνα και ανοιχτά τα μάτια της ψυχής σας διότι μόνο μ αυτά βλέπετε  σωστά, «τα σημαντικά δεν τα βλέπουν τα μάτια» όπως διαβάσατε στον Μικρό Πρίγκιπα του Αντουάν Ντε Σαιντ Εξυπερύ.  Να μην αφήνετε  την απογοήτευση και το φόβο να σας κατακλύζει και,  αν αυτό συμβεί, να έχετε πάντα στο νου σας τους στίχους του Ναζίμ Χικμέτ   « στις καλύτερες θάλασσες δεν έχουμε ταξιδέψει ακόμα, τις  πιο όμορφες  μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα, κι αυτό που θέλω να σου πω, το πιο όμορφο απ΄ όλα δε στο ΄χω πει ακόμα»

Σας εύχομαι καλή συνέχεια, υγεία, πρόοδο και ευτυχία  προσωπικά στον καθένα σας.

Με  εκτίμηση

Η Δ/ντρια του 8ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας

Αναστασία Γ. Βουτσή

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση