«

»

Ανθοκομική έκθεση-Κομποστοποίηση – Σπορόμπομπες!!!

Σήμερα Τρίτη, 14 Μαΐου, οι μαθητές της Δ΄ τάξης συνοδευόμενοι από τους εκπ/κούς τους επισκέφτηκαν την 4η ανθοκομική έκθεση Καλαμάτας , που διοργάνωσε ο Δήμος στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων.

Περιηγηθήκαμε μέσα από το πάρκο, βλέποντας παντού λουλούδια ανθισμένα σε μια πανδαισία χρωμάτων και φυτών. Σ’ αυτό το υπέροχο περιβάλλον κοντά στη λίμνη παρακολουθήσαμε το εκπ/κό πρόγραμμα κομποστοποίησης από το Re:Τhink ,στο οποίο συμμετείχαμε ενεργά και ενημερωθήκαμε από τον κ. Κώστα, κατανοώντας ότι το κομπόστ είναι το φυσικό «λίπασμα» που παράγεται από την αποσύνθεση των οργανικών υλικών όπως: φύλλα, κλαδιά, φρούτα, λαχανικά, κατακάθια του καφέ κ.τ.λ. και μαθαίνοντας να αυτοδιαχειριζόμαστε τα σκουπίδια μας για να μπορέσουμε να έρθουμε σ’ αρμονία με τη φύση.
Το μήνυμα: Τίποτα δεν πάει χαμένο!!!
Στη συνέχεια συμμετείχαμε σε βιωματικό εργαστήρι και φυτέψαμε σπόρους κατιφέ μέσα σε πηλό , τις σπορόμπομπες, και τα πήραμε μαζί μας για να τα φροντίσουμε στο σχολείο, σύμφωνα με τις οδηγίες που μας έδωσαν.

Τέλος περπατήσαμε δίπλα στο συντριβάνι ανάμεσα σε εκατοντάδες ανθόφυτα, αγοράσαμε τα φυτά της αρεσκείας μας και επιστρέφοντας στο σχολείο φυτέψαμε κατιφέδες στις μεγάλες γλάστρες μας.

Καλή επιτυχία στα φυτά μας παιδιά!!!

 

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων