Γράψιμο και ράψιμο … στη Δημοτική Βιβλιοθήκη!!!

Σήμερα, με αφορμή την «παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου» η Δ΄τάξη του σχολείου μας , πήρε μέρος στις εκδηλώσεις της Δημοτικής  Βιβλιοθήκης Καλαμάτας στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης μας. Αφού ξεναγηθήκαμε σε όλους τους χώρους της , επισκεφτήκαμε το αναγνωστήριο  και είδαμε πως η  τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει  άτομα με ειδικές ανάγκες. Ιδιαίτερα  χρήσιμη ήταν η ενημέρωσή μας για τον τρόπο λειτουργίας της,  καθότι αυτά που μάθαμε θα τα αξιοποιήσουμε στο σχολείο μας , το οποίο διαθέτει μια  υπέροχη βιβλιοθήκη, όπου θα συνεχίσουμε το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των βιβλίων.

 

Ακολούθως πήραμε μέρος στο πρόγραμμα «Γράψιμο και ράψιμο», παρακολουθώντας με πολλή προσοχή το παραμύθι «Το δώρο της παπλωματούς» που μας διηγήθηκε η κ. Τόνια ,  παίρνοντας  το μήνυμα, ότι ο άνθρωπος γενικότερα είναι ανικανοποίητος, όσα περισσότερα αποκτά, τόσο περισσότερα θέλει, ενώ είναι πιο ευτυχισμένος όταν δίνει και  μοιράζεται   αυτά που έχει , με αυτούς  που τα έχουν ανάγκη.

Ανακαλύψαμε ταυτόχρονα  τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στις  δύο λέξεις, γράψιμο και ράψιμο.  Παρατηρήσαμε ότι πάνω σε ύφασμα, που βρέθηκε στο Περού, ήταν κεντημένες διάφορες  ιστορίες που μας δίνουν πληροφορίες για τον πολιτισμό τους,  καταλήγοντας  έτσι στο συμπέρασμα ότι υπάρχει σχέση ανάμεσα στο ύφασμα  και το γράψιμο. Ξετυλίξαμε το νήμα της σκέψης μας και  πλέξαμε παραμύθια,  προσέχοντας το ύφος του γραπτού μας. Το παιχνίδι που παίξαμε  με τις κάρτες  ήταν διασκεδαστικό και ευχαριστούμε τις κυρίες.

Στη συνέχεια κατεβήκαμε  στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου, όπου  μας περίμενε ο κ. Παύλος   , ο οποίος μας διηγήθηκε ένα σύγχρονο παραμύθι με τον Πινόκιο, τον πρωταθλητή του ψέματος , συνδέοντας την ξύλινη μύτη του με το κόψιμο των δέντρων  αλλά και τα βιβλία.

Τελειώσαμε , κόβοντας και ράβοντας το πρόγραμμα στα μέτρα μας , προκειμένου  να επιστρέψουμε έγκαιρα  στο σχολείο μας!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση