Βιωματικό εργαστήρι μετάβασης από το δημοτικό στο γυμνάσιο

20160520_123638

Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 οι μαθητές του ΣΤ1 είχαν μια ενδιαφέρουσα συνάντηση  στην τάξη τους. Ο κος Γιάννης Κουράκλης υπεύθυνος ΣΕΠ του ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας τους επισκέφτηκε, με σκοπό την πραγματοποίηση ενός βιωματικού εργαστηρίου για την ομαλή μετάβασή τους από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο. Μην ξεχνάμε ότι η σχολική χρονιά τελειώνει κι ένας κύκλος σχολικής διαδρομής ολοκληρώνεται για τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης. Οι απορίες αρκετές, η αγωνία αναμενόμενη και το άγχος για το τι θα “συναντήσουν” στο καινούριο τους σχολείο ήταν για άλλους μεγαλύτερο και για άλλους μικρότερο.Όμως η εποικοδομητική αυτή συνάντηση  βοήθησε τους  μαθητές και τις μαθήτριες να εκφράσουν τα συναισθήματά τους γι’ αυτή τη μετάβαση στη ζωή τους , να αντιμετωπιστούν οι πιθανές ανησυχίες, οι φοβίες και το άγχος τους αλλά και να προετοιμαστούν  για την αλλαγή χώρου, τρόπου και συνθηκών εκπαίδευσης στη νέα φάση της φοίτησής τους στη Β/θμια Εκπαίδευση.

Εμείς οι δασκάλες τους, με τη σειρά μας, ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά να κρατήσουν μέσα στην καρδιά τους τις ευχάριστες αναμνήσεις και τα όμορφα συναισθήματα που ένιωσαν αυτά τα έξι χρόνια  στο Δημοτικό και να έχουν καλή πρόοδο και καλή συνέχεια στο Γυμνάσιο!

20160520_120638

20160520_131102

20160520_131426

2015-12-09_3039_gymnasio_erxomaste

 

 

1 σχόλιο

  1. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του τμήματος καθώς και στην κ. Βαρβάρα Σωτηρίου για την εξαιρετική συνεργασία και φιλοξενία τους.
    Το υψηλό επίπεδο των παιδιών αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη για μένα.

    Ευχές σε όλα τα παιδιά για ό,τι καλύτερο στη συνέχεια των σπουδών τους! Καλή δύναμη!

    Είμαι στη διάθεσή σας όποτε με χρειαστείτε.

    Γιάννης Κουράκλης
    Υπεύθυνος ΣΕΠ
    ΚΕΣΥΠ Καλαμάτας
    http://blogs.sch.gr/kesmes/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση