Το ρομπότ “Ποντίκι”

PC211133

Μια διαφορετική γωνιά, μάθησης, επιστήμης και δημιουργίας -ίσως μοναδική στο είδος σε όλη την Ελλάδα- έχει ξεκινήσει να λειτουργεί στην Καλαμάτα από τις αρχές του Σεπτεμβρίου. Ο λόγος γίνεται για το Σύγχρονο μουσείο τεχνολογίας, επιστήμης και καινοτομίας “Ευγενία Κανελλοπούλου”, το οποίο πρόκειται να επισκεφτούν σύντομα τα δύο τμήματα της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας. Τα εκθέματα που μπορεί να δει κανείς, είναι κατανεμημένα ανά θεματική ενότητα, όπως ηλεκτρομαγνητισμός, μοτέρ, δυναμό, μπαταρίες, ηλιακή ενέργεια, ρομπότ κ.α. Στο μουσείο, επιπλέον, παρέχεται τεχνική και επιστημονική βοήθεια σε μαθητές όλων των ηλικιών για εκπόνηση εργασιών τεχνολογίας, πρότζεκτ, αλλά και για εξάσκηση του μυαλού τους σε επιτραπέζια εκπαιδευτικά παιχνίδια και γρίφους.

Ο μαθητής της Στ΄1 Γιάννης Μητρόπουλος είναι ένα από τα παιδιά που συμμετέχει σε μαθήματα PC211134PC211132

εκπόνησης εργασιών και μετά από αρκετές δίωρες συναντήσεις στο χώρο του μουσείου κατασκεύασε το  ρομπότ “Ποντίκι”. Όταν ολοκλήρωσε την εργασία του  μας το παρουσίασε μέσα στην τάξη όπου όλοι εντυπωσιαστήκαμε και τον συγχαρήκαμε γι’ αυτή του την προσπάθεια . Ακολουθούν όσα μας είπε για την εμπειρία του αυτή :

 

” Μια μέρα επισκέφτηκα το Σύγχρονο Μουσείο Τεχνολογίας . Εκεί θαύμασα τα εκθέματα του καθηγητή κου Κανελλόπουλου και μου άρεσαν πολύ. Τότε ο καθηγητής μου πρότεινε να έρχομαι κι εγώ στα μαθήματα που κάνει στα παιδιά που επιθυμούν για να φτιάξουν τα δικά τους εκθέματα. Εγώ ξεκίνησα με το έκθεμα ρομπότ  “Το ποντίκι” και συμμετείχα σε δέκα μαθήματα δύο ωρών για να το ολοκληρώσω. Τώρα συνεχίζω με ένα ποδοσφαιράκι  για να παίζω με τους φίλους μου. Θα συνεχίσω να πηγαίνω για πολύ καιρό ακόμα γιατί μαθαίνω καινούρια πράγματα ,αποκτώ γνώσεις που με βοηθούν να κατασκευάζω ή να επισκευάζω αντικείμενα μόνος μου”.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση