Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Δ.Ε.Η Μεγαλόπολης

PA140949

Την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015 τα δύο τμήματα της Στ’ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Μεγαλόπολη στα πλαίσια του προγράμματος της Ευέλικτης ζώνης « Ενέργεια και ενέργειες ανθρώπων».

Ξεναγός μας στην επίσκεψη αυτή ήταν ο κος Φώτης Κατσούλης υπεύθυνος επικοινωνίας της ΔΕΗ. Αρχικά φτάσαμε στο ορυχείο του Χωρεμίου (Ψαθί) όπου μας δόθηκαν σημαντικές πληροφορίες για το πότε ξεκίνησαν οι εργασίες εξόρυξης του λιγνίτη στη χώρα μας , το βάθος των επιφανειακών κοιτασμάτων καθώς και τον τρόπο που μεταφέρονται τα κοιτάσματα στο εργοστάσιο για να χρησιμοποιηθούν ως καύσιμη ύλη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Στη συνέχεια, οδηγηθήκαμε στον επιτελικό πύργο ελέγχου ταινιοδρόμων όπου μας υποδέχτηκε ο κος Μαρινόπουλος και μας εξήγησε με ποιο τρόπο ελέγχεται ηλεκτρονικά η διαδικασία παραγωγής του λιγνίτη καθώς και η μεταφορά του, αλλά και την τεράστια ποσότητα λιγνίτη που χρειάζεται  για να παραχθεί η απαιτούμενη ενέργεια σε ημερήσια κατανάλωση. Αργότερα ξεναγηθήκαμε σε χώρο αποκατάστασης του φυσικού τοπίου από την ΔΕΗ και σε αποθήκες της τέφρας του λιγνίτη που αποτελεί την πρώτη ύλη για το τσιμέντο. Στο τέλος μας προσφέρθηκε ένας δροσερός χυμός στο χώρο της τραπεζαρίας του εργοστασίου.

Από τη σημερινή επίσκεψη διαπιστώσαμε πόσο σημαντική πηγή ενέργειας για τη χώρα μας είναι ο λιγνίτης, αλλά και πόσο αναγκαία παρά ποτέ είναι η oρθολογική  χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας από όλους μας. Ήταν πράγματι μια πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη και μάθαμε τόσα πολλά ενδιαφέροντα σχετικά με την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος , αυτού του τόσο πολύ σπουδαίου αγαθού για τον άνθρωπο.

PA140936

PA140937

PA140941

PA140942

PA140952

PA140954

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους υπεύθυνους κυρίους στα συγκεκριμένα πόστα του εργοστασίου για την ωραία ξενάγηση καθώς και την αμείωτη  διάθεσή τους να μας λύσουν  όλες τις απορίες που μας δημιουργήθηκαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση