Αρχαία Μεσσήνη: ένα παράδειγμα αειφορίας δίπλα μας

047
Στις  28 Μαϊου  τα δύο τμήματα της Δ΄τάξης του σχολείου μας πήραν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΠΕ  Καλαμάτας “Αρχαία Μεσσήνη ένα παράδειγμα αειφορικής διαχείρισης από το παρελθόν”.

Αφού επισκεφτήκαμε το ΚΠΕ Καλαμάτας, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με τους υπεύθυνους του Κέντρου, να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και στη συνέχεια ξεκινήσαμε για την αρχαία Ιθώμη.
054

Οι μαθητές έλαβαν μέρος σε δράσεις τόσο στην Αρκαδική πύλη όσο και στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.Η πολύ ενδιαφέρουσα ξενάγηση από τους υπεύθυνους του ΚΠΕ εστιάστηκε σε δύο σημεία:

-στην επισήμανση των στοιχείων που καθιστούν την Αρχαία Μεσσήνη ένα παράδειγμα αειφορικής ανάπτυξης ενός τόπου
-στην παρότρυνση προς τους μαθητές για παρατήρηση,κατανόηση της σημασίας του όρου “αειφορία” καθώς και για εξαγωγή συμπερασμάτων στο πεδίο δράσης.

Τα παιδιά έδειξαν αμείωτο ενδιαφέρον και συμμετείχαν ενεργά παίζοντας, κάνοντας ερωτήσεις, συμπληρώνοντας τα φύλλα εργασίας που τους είχαν μοιραστεί και κάνοντας τις δικές τους παρατηρήσεις.
063
Ευχαριστούμε το ΚΠΕ Καλαμάτας για το καταπληκτικό πρόγραμμα που εκπόνησαν και έδωσε σ΄όλους μας τη δυνατότητα να συνειδητοποιήσουμε τη μεγάλη σημασία του συγκεκριμένου αρχαιολογικού χώρου τόσο κοντά στην πόλη μας.
066
077

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση