Η καστροπολιτεία του Μυστρά

 

μυσ

Την Παρασκευή 22 Μαΐου, οι μαθητές της Ε’ τάξης, πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στο Μυστρά συνοδευόμενοι από τις υπεύθυνες εκπ/κούς τους και την κ. Βίγκου δασκάλα της Ιστορίας, εξερευνήσαμε την καλύτερα σωζόμενη βυζαντινή πολιτεία στον ελλαδικό χώρο. Οι μαθητές πήγαν προετοιμασμένοι, αφού ήταν ενημερωμένοι και είχαν μαζί τους πληροφορίες αλλά και χάρτη του Αρχαιολογικού χώρου, ώστε να βοηθηθούν στην περιήγηση.
Τα κτίσματα εντυπωσιακά. Καλοδιατηρημένες βυζαντινές εκκλησίες, όπως ο εντυπωσιακός ναός της Αγίας Σοφίας,η Παντάνασσα, η μονή Περιβλέπτου και η μητρόπολη Άγιος Δημήτριος αλλά και τα παλάτια των δεσποτών, σπίτια, γεφυράκια και κάστρο αφηγούνται την ιστορία της, ως πρωτεύουσας του βυζαντινού δεσποτάτου του Μορέως, που πλούτισε από το εμπόριο με Ανατολή και Δύση και έστεψε βασιλιά τον Κων/νο Παλαιολόγο.
Ξεκινήσαμε από την Άνω Πύλη και βρεθήκαμε στο μπαλκόνι του Θεού, περνώντας από τα παλάτια, τα εντυπωσιακά τείχη ,τις πύλες, τις αψίδες ,τα καλντερίμια και αγναντεύοντας την κοιλάδα με τη Σπάρτη να δεσπόζει στο βάθος.
Στήριγμα του Μυστρά, ο Ταΰγετος που τον διαβήκαμε για να φτάσουμε, με τα βράχια, τις χαράδρες, τα έλατα, ένα τοπίο μαγευτικό!!!
Δεν ήταν μόνο τ’ αξιοθέατα που επισκεφτήκαμε αλλά και η αίσθηση ότι περπατάμε σ’ ένα ολοζώντανο μνημείο που περιβάλλεται από πυκνή βλάστηση και λουλούδια.
Αφήνοντας την καστροπολιτεία του Μυστρά , που μας μετέφερε σ’ ένα ταξίδι στο χρόνο, πιάσαμε τραπεζάκι για φαγητό στη σχάρα της ταβέρνας κεφαλάρι.
Εμπειρία Μοναδική!!!

P5220566P5220640P5220637

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση