Παρακολούθηση Αρχαίου Δράματος

GetAttachment.aspx

 

Την Τρίτη 28 Απριλίου, οι μαθητές της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης με τις υπεύθυνες εκπ/κούς τους και τη διευθύντρια του σχολείου επισκέφτηκαν την Αρχαία Μεσσήνη , λαμβάνοντας μέρος ως θεατές στο « 4ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος.Αρχαία Μεσσήνη 2015» που διοργανώθηκε στο χώρο του Εκκλησιαστηρίου.
Παρακολουθήσαμε την τραγωδία του Αισχύλου «Προμηθέας Δεσμώτης», έτσι όπως μας την παρουσίασαν οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου Κέρκυρας και του 4ου Λυκείου Κέρκυρας, όπου ένας Τιτάνας έκλεψε τη φωτιά από τους θεούς για να τη δώσει στους ανθρώπους και τιμωρείται γι’ αυτό ανελέητα από το Δία. Είναι ένας ύμνος για την ανθρώπινη θέληση που ορθώνεται ενάντια στην εξουσία για να απαιτήσει την πρόοδο και τη γνώση.Οι μαθητές πήγαν προετοιμασμένοι για την παράσταση, αφού γνώριζαν για τον Αισχύλο αλλά και την υπόθεση του έργου καθότι είναι ένα έργο βαθιά αρχετυπικό και η αφήγησή του αφορά όχι μόνο την αρχαία ελληνική μυθολογία και κοσμοεικόνες του αρχαίου ελληνικού κόσμου, μα και αρχέτυπα που διατρέχουν τον δυτικό πολιτισμό απ’ άκρου εις άκρον.Ενθουσιάστηκαν  και χάρηκαν πολύ με το έργο, τους εντυπωσίασαν τα υπέροχα κοστούμια, οι κινήσεις του χορού και η αφήγηση του Προμηθέα.

Συγχαρητήρια στα παιδιά που μας παρουσίασαν αυτό το υπέροχο θέαμα!!!
Στη συνέχεια η Δ΄ τάξη και το Ε΄1 πήραν μέρος στο βιωματικό εργαστήρι κατασκευής αρχαίων μουσικών οργάνων<<Μουσική και Μουσικοί στο Αρχαίο Δράμα>>,  με τον Γιώργο Μουνδρουλέα , όπου με την βοήθεια του κατασκεύασαν έναν αυλό με απλά υλικά –καλάμι και άκουσαν μουσική από αυτόν. Γνώρισαν επίσης τη χρήση του στο αρχαίο ελληνικό θέατρο. Ωραία εμπειρία παιδιά!!!
Επ’ ευκαιρία είδαμε τον αρχαιολογικό χώρο, που είναι από τους σημαντικότερους της Ελλάδας, με το υπέροχα διατηρημένο αρχαίο θέατρο, το εκκλησιαστήριο, το Ασκληπιείο,τη περίτεχνη κρήνη Αρσινόη και το επιβλητικό στάδιο αλλά και το χωριό Μαυρομάτι που διατηρεί το παραδοσιακό χρώμα του με μικρή πλατεία, βρύση με τρεχούμενο νερό και ταβέρνες.
Ακολούθησε ξεκούραση και παιχνίδι σε κεντράκι της περιοχής.
Η Αρχαία Μεσσήνη μας καλεί να την ξαναεπισκεφτούμε!!!

χοροςπαιχ2015-04-28 11.27.252015-04-28 11.29.04DSC_0054

1 σχόλιο

    • Σταυρούλα ΣΤ'2 στο 29 Απριλίου, 2015 στις 6:57 μμ

    Περάσαμε τέλεια !!!! Η παράσταση είχε πολύ ενδιαφέρον !!!! Και στο γήπεδο περάσαμε πολύ ωραία !!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση