Διδακτική επίσκεψη στο Τ. Ε. Ι

μαρ

 

Την Πέμπτη 26 Μαρτίου, οι μαθητές της Α΄, της Β΄ και της Ε΄ τάξης με τις υπεύθυνες εκπ/κούς τους, επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του Τ. Ε. Ι Καλαμάτας. Ξεναγήθηκαν στους χώρους του και ενημερώθηκαν για την προσπάθεια του για τις παραδοσιακές ποικιλίες των αγροτικών προϊόντων στην Μεσσηνία, καθότι η γη της μπορεί να βγάζει εξαιρετικά αγροτικά προϊόντα, τις ποικιλίες λαχανικών και αυτοφυών ειδών αλλά και για τις σύγχρονες μεθόδους καλλιέργειας όπως η υδροπονία, η επόμενη μέρα στα θερμοκήπια.
Επισκέφτηκαν τα εργαστήρια και είδαν τη συλλογή των εντόμων, μαθαίνοντας πολλά πράγματα για αυτά. Περπάτησαν μέσα σ τα θερμοκήπια και έμαθαν πολλά για το φύτεμα και την περιποίηση των φυτών στο σύστημα της υδροκαλλιέργειας, όπου επιτυγχάνεται η καλλιέργεια των φυτών με τις ρίζες τους να αναπτύσσονται είτε σε υδάτινο διάλυμμα ανόργανων θρεπτικών στοιχείων είτε σε στερεά πορώδη υποστρώματα και άρδευση μόνο με θρεπτικό διάλυμμα.
Εμείς στο σχολείο μας θα καλλιεργήσουμε τα μαρούλια μας με το υδροπονικό σύστημα που είδαμε, πιστεύουμε να τα καταφέρουμε.
Τους ευχαριστούμε και τους ευχόμαστε να συνεχίσουν το πρωτοποριακό τους έργο!!!

μαρουλιΕΙΚ.3Εικ._8_ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ_images

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση