ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ

-Οι μαθητές της Γ1 τάξης συμμετείχαν σε Εργαστήρι Επικοινωνίας που υλοποίησε το ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. ,με την κ.Βλαχοπουλιώτη Φωτεινή,επιστημονική υπεύθυνη του κέντρου, διάρκειας 3 συναντήσεων, 2 ώρες κάθε φορά (Μάρτιος – Απρίλιος 2015).Τα παιδιά έχοντας ενεργό ρόλο και συμμετέχοντας σε βιωματικές δράσεις π.χ. ασκήσεις συνεργασίας, παιχνίδι ρόλων κ.τ.λ. συζήτησαν και επεξεργάστηκαν ”εν κύκλο” τα εξής:
-πόσο σημαντικό είναι να είσαι αποφασιστικός, καθώς μπορείς να εκφράζεις τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου, χωρίς να φοβάσαι. Να ακούς τις απόψεις του άλλου, χωρίς να απορρίπτεις τις σκέψεις του. Να μιλάς για τα συναισθήματά σου, χωρίς να ακυρώνεις τα συναισθήματα του άλλου. Παράλληλα, προσδιόρισαν τα στοιχεία εκείνα που χαρακτηρίζουν την παθητική και επιθετική συμπεριφορά.
-ότι όλοι μαζί με ”οδηγό” τη φαντασία μπορούμε να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός ευχάριστου κλίματος μέσα στη τάξη, π.χ. οι μαθητές δημιούργησαν μέσα από δραστηριότητες συνεργασίας τραγούδια δίνοντας το μήνυμα ”ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ….ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ”.
-ότι στο ταξίδι της ζωής, είναι απαραίτητο να αγαπάμε και να φροντίζουμε τον εαυτό μας και να μην επηρεαζόμαστε από τα αρνητικά λόγια των άλλων. Και όταν κάτι μας ενοχλεί να μην διστάζουμε να μιλήσουμε στους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής μας όπως στους γονείς μας, στη δασκάλα μας κ.τ.λ.

 

DSC00084DSC00086DSC00090DSC00091

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση