Η Ευρώπη στην τάξη μας – Λιθουανία

images-2

Μέσα από το μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής οι μαθητές της ΣΤ’ μαθαίνουν για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θέλοντας να γνωρίσουμε διάφορες χώρες, σκεφτήκαμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσεις μία χώρα είναι να γνωρίσεις τους κατοίκους της. Είμαστε περίεργοι να δούμε πως είναι το εκπαιδευτικό σύστημα σε άλλες χώρες, τι συνήθειες έχουν οι συνομήλικοί μας, ποια αθλήματα τους αρέσουν, αν γνωρίζουν κάτι για εμάς και την χώρα μας και άλλα πολλά….
Η Ευρώπη έρχεται στην τάξη μας!

European-Union-map-2013-from-europaeu-e1393721006447

Πριν από λίγες μέρες μιλήσαμε με τους μαθητές και τις μαθήτριες της κ. Jurga Jasinskiene από το σχολείο “Panevėžys, Skaistakalnio basic school” της Λιθουανίας. Στην αρχή γνωριστήκαμε και στην συνέχεια ανταλλάξαμε ερωτήσεις για τις χώρες μας. Μία από τις στιγμές που μας έκαναν εντύπωση ήταν όταν μαθητής του σχολείου μας ρώτησε: “Do you know our history?” και η κ.Jasinskiene μας έφερε και μας έδειξε ένα βιβλίο που είχαν στη βιβλιοθήκη τους με αρχαία ελληνικά αγάλματα, αμφορείς και γενικά για την τέχνη στην αρχαία Ελλάδα. Μας έκανε πολύ εντύπωση και αρχίσαμε να ψάχνουμε και εμείς πληροφορίες για τη Λιθουανία! Δείτε παρακάτω ένα βίντεο με μερικές στιγμές από αυτή τη διαδικτυακή μας συνάντηση.

Η Ελλάδα και η Λιθουανία είναι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γνωρίζει κανείς πότε και γιατί δημιουργήθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση; Περιμένουμε τις απαντήσεις σας στα σχόλια!

1 σχόλιο

    • Δήμητρα Στ΄2 στο 2 Μαρτίου, 2015 στις 3:36 μμ

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση ιδρύθηκε την 23η Ιoυλίου του 1952 ,μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργήθηκε, για να λύνουν οι χώρες τα προβλήματα, που έχουν μεταξύ τους, με συζητήσεις και όχι με πόλεμο. Ως σήμερα, η Ευρωπαϊκή Ένωση περιέχει 28 κράτη-μέλη.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση