ΚΥΚΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ-ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Δεκ 20213

Η οδική ασφάλεια και η κυκλοφοριακή αγωγή είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα, για το οποίο τα παιδιά θα πρέπει να αρχίσουν να εκπαιδεύονται από πολύ μικρή ηλικία. Το ζήτημα της οδικής ασφάλειας είναι εξαιρετικά σοβαρό ιδιαίτερα για παιδιά μικρότερων ηλικιών. Με βάση τα  στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τα παιδιά είναι οι κατ’ εξοχήν ευάλωτοι χρήστες του δρόμου καθόσον τα τροχαία δυστυχήματα αποτελούν παγκοσμίως τη 2η αιτία θανάτου για τις ηλικίες 5-14 ετών.
Τα παιδιά διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο καθώς:

  • Δεν μπορούν να αναγνωρίσουν επικίνδυνες καταστάσεις όταν είναι στο δρόμο και να πάρουν σωστές αποφάσεις.
  • Οι οδηγοί αυτοκινήτων βλέπουν πιο δύσκολα ένα μικρό παιδί που βρίσκεται στο δρόμο.

Στα πλαίσια  επομένως της θεματικής ενότητας για την κυκλοφοριακή αγωγή και  προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που θέτουμε για την όλο και πιο ασφαλή μετακίνηση των παιδιών μας, η τροχαία της πόλης μας ήταν κοντά μας, για να συμβάλει κι αυτή στην προσπάθεια αυτή…

Μετά από μία εξαιρετική και εμπεριστατωμένη παρουσίαση από την τροχονόμο που μας έκανε την τιμή να παρευρεθεί στο σχολείο μας, δόθηκε η ευκαιρία στους  μαθητές και στις  μαθήτριες της Α΄ και της Δ΄ τάξης  να ενημερωθούν, να ρωτήσουν και να μάθουν διάφορα θέματα που αφορούν την οδική ασφάλεια, με σκοπό την εκμάθηση και κατανόηση του Κ.Ο.Κ. , για να καταστούν έτσι  ενήμερα και υπεύθυνα όταν βρίσκονται στον δρόμο είτε ως πεζοί είτε με κάποιο όχημα(ποδήλατο, πατίνι, επιβάτες οχήματος).

Ευχαριστούμε πολύ την υπηρεσία της τροχαίας για τη συνεργασία και  την πολύτιμη βοήθειά τους…

0

14 15 1612

https://drive.google.com/file/d/1FYtEpYqPnjCsM58SlrnSZJrsIYhEamwq/view?usp=sharing

από κάτω από: Γενικά| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΚΥΚΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ-ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ    

Τα σχόλια είναι κλειστά.Άνοιγμα μενού
Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων