Σύνδεσμοι

8ο Δ.ΣΧ. ΓΕΡΑΚΑ

8ο Δ.ΣΧ. ΓΕΡΑΚΑ
Δεκέμβριος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Νοέ    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Σκακιστική άσκηση

Translate

Σελίδες

Επικοινωνία με γονείς 13:15 – 14:00

ΩΡΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ  13:15 – 14:00

 Εκπαιδευτικοί ΠΕ70 (τμημάτων):

Α1 :  κα Νάση Μαρία

Α2 : 1 κα Παπαπέτρου Μαρία

 

Β1 :  κα Αλεξίου Παρασκευή

Β2 :  κα Καρατζά Αγγελική

 

Γ1 :  κα Νικολουτσοπούλου Ιωάννα

Γ2 :  κα Δουμουλιάκα Ζαχαρούλα

 

Δ1 :  κα Αλτανοπούλου Σταυρούλα

Δ2 :  κα Μικελοπούλου Αικατερίνη

 

Ε1 : , κα Καπουσούζη Αλεξάνδρα

Ε2 :  κα Πετροδασκαλάκη Γεωργία

 

ΣΤ1:    κα Μουσουτζάνη Ανδρομάχη

ΣΤ2 :  κα Καραβίδα Ολυμπία

Ενημερωτικές συναντήσεις γονέων με τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων

Ψυχολόγος: Μαγγιώρου Βασιλική, ΠΕ23 κάθε Δευτέρα με ραντεβού.

Αγγλικά 1: κα Μοσχονά Άννα

Αγγλικά 2: κα Κολοκοτρώνη Δέσποινα

Φυσική Αγωγή 1: κ. Τζάκας Δημήτρης

Φυσική Αγωγή 2: κ. Αξαρλής Κυριάκος

Μουσική 1:Ζούτσου Αικατερίνη

Μουσική 2: Πόλε Ιάσων

Γαλλικά: κα Πατεράκη Καλλιόπη

 Γερμανικά: κα Μαλιαμάνη Χαρίκλεια

 ΤΠΕ: κ. Γεωργίου Γεώργιος

Θεατρική Αγωγή: κα Μουστάκα Βασιλική

Εικαστικά: κα Χατζηστεφανίδου Λυδία

Επιπρόσθετα: Για συνάντηση και επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων μπορείτε να τηλεφωνείτε τις ημέρες που βρίσκονται στο σχολείο συμβουλευόμενοι το πρόγραμμα των παιδιών σας.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ Λήψη αρχείου


Ψυχολόγος:
Μαγγιώρου Βασιλική, ΠΕ23 κάθε Δευτέρα με ραντεβού.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣΕπιπλέον ο εκπαιδευτικός της τάξης  μπορεί να συναντηθεί εκτάκτως με τους γονείς/κηδεμόνες, έπειτα από συνεννόηση, κάθε φορά που κρίνεται άκρως αναγκαίο ( 13:15-14:00 ).

1. Οι εκπαιδευτικοί πραγματοποιούν παιδαγωγικές συναντήσεις σχετικά με θέματα αγωγής και προόδου των μαθητών με πρωτοβουλία και ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, οι οποίες σκοπεύουν στην ανταλλαγή πληροφοριών, την καταγραφή προβλημάτων, τη λήψη συλλογικών αποφάσεων και την υιοθέτηση κοινών πρακτικών που εκτιμώνται ως πλέον αποτελεσματικές για τη βελτίωση της διδασκαλίας και της μάθησης, την καλύτερη οργάνωση της σχολικής ζωής, την ανάπτυξη κλίματος συνεργασίας ανάμεσα στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και εν γένει την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

2. Οι παιδαγωγικές συναντήσεις για θέματα αγωγής και προόδου των μαθητών πραγματοποιούνται υποχρεωτικά ανά τρίμηνο και όποτε κρίνεται αναγκαίο από τον Διευθυντή του σχολείου ή/και τον Σύλλογο Διδασκόντων εκτός διδακτικού και εντός του εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών. Στις συναντήσεις αυτές μπορεί να συμμετέχει ο Σχολικός Σύμβουλος μετά από πρόσκληση του Συλλόγου Διδασκόντων.

Η ενημέρωση για θέματα αγωγής και προόδου των μαθητών είναι δικαίωμα των γονέων/κηδεμόνων και καθήκον των εκπαιδευτικών. Η ενημέρωση των γονέων/ κηδεμόνων για τη σχολική εργασία, την πρόοδο των μαθητών και για θέματα αγωγής ή ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου πραγματοποιείται:

3α) στην αρχή του διδακτικού έτους, όταν οι εκπαιδευτικοί ή/και ο Διευθυντής του σχολείου ενημερώνουν τους γονείς/κηδεμόνες κατά τάξη ή συλλογικά για το ωρολόγιο πρόγραμμα και το αναλυτικό πρόγραμμα, τις ώρες και ημέρες επικοινωνίας και συνεργασίας μαζί τους ή για γενικότερα θέματα που αφορούν την αγωγή και την πρόοδο των μαθητών και εν γένει τη λειτουργία του σχολείου,

3β) μία φορά τουλάχιστον τον μήνα, σε προκαθορισμένη από τον εκπαιδευτικό του τμήματος ημέρα και ώρα, μετά τη λήξη των μαθημάτων του υποχρεωτικού προγράμματος και εντός του εργασιακού ωραρίου.

Συνιστάται η χρονική περίοδος 13:15 – 14:00 να αξιοποιείται κατά περίπτωση για την επίδοση ελέγχων τριμήνων, καθώς και για τις προγραμματισμένες συναντήσεις με τους γονείς.

Η ημέρα και η ώρα συνεργασίας καταγράφονται στο Βιβλίο Πράξεων του Συλλόγου Διδασκόντων και γνωστοποιούνται στους γονείς/κηδεμόνες. Επιπλέον, ο εκπαιδευτικός της τάξης μπορεί να συναντηθεί και εκτάκτως με τους γονείς/κηδεμόνες κάθε φορά που κρίνεται αναγκαίο,

3γ) κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους και εντός δέκα (10) ημερών από τη λήξη του τριμήνου με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου και του εκπαιδευτικού του τμήματος προκειμένου να ενημερωθούν για την πρόοδο των παιδιών τους. Οι συναντήσεις αυτές με τους γονείς των μαθητών προγραμματίζονται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων και πραγματοποιούνται εκτός διδακτικού ωραρίου και εντός του εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών και σε χρόνο που επιτρέπει τη μεγαλύτερη συμμετοχή των γονέων/ κηδεμόνων σε αυτές, σύμφωνα με την παρ. 8 του άρθρου 13 του ν. 1566/1985.

4. Για την αντιμετώπιση των περιπτώσεων των μαθητών που παρουσιάζουν σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες ή/και προβλήματα συμπεριφοράς, ο εκπαιδευτικός της τάξης συνεργάζεται με τον Διευθυντή ή τον Προϊστάμενο του σχολείου, τον εκπαιδευτικό του Τμήματος Ένταξης, τους γoνείς/κηδεμόνες των μαθητών, τον Σχολικό Σύμβουλο Γενικής και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, τις υποστηρικτικές δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΚΕΔΔΥ, ΕΔΕΑΥ και τις προβλεπόμενες δομές από το εκάστοτε υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο) καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους φορείς για την προστασία και υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών.

Η αλλαγή περιβάλλοντος του μαθητή είναι μέτρο παιδαγωγικού ελέγχου και μπορεί να γίνει με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, όταν πρόκειται για αλλαγή τμήματος ή με τη συναίνεση του γονέα/κηδεμόνα, όταν πρόκειται για αλλαγή σχολείου.

Επικοινωνία γονέων και εκπαιδευτικών.Αφήστε μια απάντηση